Nonni. Jälkikoe tuli käytyä ja tuloskin saatiin. Hyvä niin, mutta ei tässä henkseleitä paukutella.

Vapulla alkaa nyt jälkiharjoittelu aivan alusta. Siirrytään toistaiseksi pellolle hakemaan sitä tarkkuutta ja ennen kaikkea ASENNETTA! Kuten Taposen Katja sanoi maanantain jälkitreeneissä (vaikkakin tarkoituksenani oli nimenomaan tehdä Vapulle "hubbabubbajälki ilman sen kummempia vaateita kokeen palautustreeninä) niin Vappu menee jäljellä vähän niinkuin "takki auki" diipadaapa-asenteella. Juu ja nyt siihen tulee loppu!

Ihan itse aiheutettua koko homma. Olen antanut sen tehdä niin ja nyt opetetaan koira alusta asti uudestaan tekemään töitä. Ja minä myös lähden tähän hommaan eri asenteella!

Eka treeni tehtiin siis tänään. Pellolle, 100 askeleen suora ja joka askeleelle namia, lopussa namikeko heinällä peitettynä. Vappu ei saanut ruokaa aamulla. Laitoin jäljelle verilettua pieninä paloina. Tarkoitus oli katsoa, miten tuo jälki menee ja tarvittaessa tehdään sitten uusi.

Noh, kyllähän se sen ajoi, mutta ilman asennetta ja halua löytää ne makupalat sieltä heinän seasta. Teki työtä käskettyä, mutta into ja vimma oli poissa. Missä oli se "tuhina ja aivastelu"?
Lähdettiin aivan alusta. Avitettiin kädellä löytämään makupalat ja kannustettiin. Samalla vaadittiin käymään joka askel läpi. Taputeltiin kylkiin ja kehuttiin.

Hetken paussi ja sitten uusi jälki, tällä kertaa kokeilin Frolicia. Veriletut kun eivät tuntuneet oikein iskevän neidin makuhermoihin.
Askeleita vähemmän kuin ekalla jäljellä. Sama strategia kuin ekalla jäljellä. Vaaditaan käymään joka askel läpi. Frolicit menivätkin paremmin heinikkoon piiloon ja Vappu joutui tekemään töitä. Se selvästi käytti silmiään verilettujäljellä ja bongaili herkut niin. Nyt joutuikin käyttämään sitä nenuaan, että löysi herkut.

Meikäläisen allit oli vaan aika lujilla. Toinen käsi liinassa ja kiristää/löystää tilanteen mukaan = kramppi! ja toinen käsi koiran nenän edessä ohjaamassa tarvittaessa oikeaan suuntaan. Vappu, mä todella toivon, että sä otat opiksesi asap ;)

Huomenna harjoittelu jatkuu ja koira saa päivän ruuan jäljellä. Että töitä täytyy tehdä ruokansa eteen!

Jäljen jälkeen käytiin kentällä tottistelemassa.
Vapulle noutoharjoittelua pallon avulla, että saataisiin palautukseen vähän enempi vauhtia.

Eli, heitän kapulan ja samalla kun koira juoksee kapulalle, otan pallon esiin ja heiluttelen sitä kädessäni. Koira saa aluksi tiputtaa kapulan pallolle kiirehtiessään, mutta sitten aletaan vaatimaan enempi.
Nyt päästiin jo siihen vaiheeseen, että pidin palloa jo kädessäni lähettäessäni koiraa kapulalle ja se luovutti kapulan minulle ennen pallopalkkaa. Siitä sitten heti palkka.

Estenoudot tein myös pallolla. Hyppyesteellä meinaa takajalat kolahtaa esteeseen - tekniikka vielä hakusessa. A-esteeltä koira hyppää tosi ylhäältä alas, ihan pahaa tekee...

Eteenmenoa varten olin vienyt jo heti ennen koiran autosta ottamista "alligaattorin" valmiiksi paikalleen. Vappu ei tajunnut jutun juonta ja jouduin ajamaan sen eteenmenoon. Kunnes se hiffasi pointin ja löysi aivan uuden lelun sieltä. Tehtiin lopuksi vielä niin, että Heidi lähti viemään lelua koiraa hetsaten ja minä hoin "eteen"-käskyä. Ja kyllä lähti!

Siinä olikin tarpeeksi treeniä tälle päivälle.

Harjoittelu siis jatkukoon!

Jälkikoetta edeltävällä viikolla ilmeni noudoissa seuraavanlainen ongelma - Vappu ei uskalla noutaa toisen koiran ollessa paikallaolossa. Ja sama dilemma ilmeni kisoissa. Liike meni puutteelliseksi, koska koira suoritti noudon vasta kolmannella käskyllä. Sama epävarmuus ilmeni estenoudoissakin. Tätä aletaan nyt treenaamaan. Itse asiassa aloitimme maanantaina jälkikurssin päätteeksi. Katja laittoi Kamun paikallaoloon ja minä aloin heittelemään Vapulle palloa aika liki Kamua. Ekan heiton jälkeen ilmeni taas sama epävarmuus, mutta ei niin pahana. Olihan kyseessä sentään PALLO! Mutta ennen noutoliikkeeseen lähtöä Vappu vilkuili Kamua ja meni pallolla kyyryssä ja varoen. Teimme treenin kuutisen kertaa ja lopulta Vappu oli jo ihan vapautunut ja ok. Näitä treenejä täytyy nyt alkaa tekemään varmojen, paikallaan pysyvien koirien kanssa.

Kerrottakoon vielä, että Vapulle ei ole koskaan kentällä sattunut mitään sellaisat, että toinen koira olisi lähtenyt kisaamaan sen kanssa kapulan noudosta tms. Vappuleirillä muistan samanlaisen tilanteen, kun laitettiin vappu noutamaan poikittain paikallaoloa suorittavaa koiraa nähden, niin silloinkin nouto tuotti ongelmia. Epävarmuus iski ja sai tosiaan käskyttää, ennenkuin koira suoritti liikkeen.
Toivottavasi positiivisen harjoittelun kautta tämä klikki saadaan poistettua.

 

1244663056_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Vappu 3.sijan pystinsä kanssa. Maistaa täytyy aina!