Menin taas jo hyvissä ajoin ottamaan tottista Heidin valvovan silmän alle. Seuraamista ohjelmassa. Nyt otettiin jo melko pitkiä pätkiä. Hihna vasemmassa kädessä valmiina antamaan pakote, jos koira edistää. Vappu meni ihmeen hyvin tällä kertaa. Melkein pelkillä ääniavuilla sain sen aika hyvin korjaamaan paikkaa seuraamisessa. Kehuin rauhallisesti. Välillä pysähdyksiä ja temmon vaihteluita. Nyt ei niin loitonnutkaan, kun kävelin reippaammin. Höh, onko se viikonlopun aikana miettinyt näitä juttuja!

Heidi tuumasikin, että voidaan alkaa pikkuhiljaa treenaamaan jääviä liikkeitä.
Ensin otettiin istuminen. Muutama askel seuraamista, käsky istu ja pysähdyin itsekin. Sitten siirryin koiran eteen seisomaan ja kehuin rauhallisesti. Palasin takaisin ja vapautin rauhallisesti.
Kokeilimme myös seisomisen ja maahanmenon. Taas muutama askel seuraamista, käsky seiso ja käsi hellästi koiran vatsan alle, ettei se mene istumaan. Siitä sitten rauhallisesti kehut ja silittelyt selästä. 
Maahanmeno sama juttu. Koira ekalla käskyllä maahan ja itsekin pysähdyn vielä tässä vaiheessa. Siirryn koiran eteen ja kehun rauhallisesti. Näitä aletaan nyt ottamaan harjoitteluun mukaan.

Lopuksi vielä luoksetulo ja kädet valmiina sivulla. Vappu jäi hyvin suoraan eteen, mutta hieman kauas. Korjasi käskystä kyllä lähemmäs, eikä tällä kertaa hamunnut käsiä. Pisteenä ii:n päälle eteenmeno.
Kaiken kaikkiaan hyvä harjoitus, josta jäi hyvä mieli!

Tämän jälkeen kimppalenkille. Koirakoira tänään vain neljä. Kierreltiin omakotialuetta tietääkseni Puistolan suunnalla. Muutamia koiriakin tuli vastaan. Vappu ohitti ne hienosti ja hiljaa, kuten on tehnyt tähänkin asti. Läheltä meneviä busseja ja rekkoja välillä säpsähteli ja pakoili.
Lopputreeneissä meinasi räsähdellä lenkkikavereille. Nyt olikin hyvä tilaisuus harjoitella näitä rähinätilanteita.  Mentiin tarkoituksella ihan toisen koiran lähelle ja jos Vappu ärähti tein sille k-u-n-n-o-l-l-a selväksi, ettei tuollainen ole sallittua. Kiitos vain Riitalle ja Roselle, kun olivat koekaniineina. Aika hyvin menikin Vapulle jakeluun tuo harjoitus.