Koiratanssin SM-kisat lähenee ja treenatakin täytyy joskus. Lähdin Hipan kanssa illalla tutulle P-paikalle tantsuilemaan.
Otin liikesarjoja aluksi, esim. ryömiminen ja siitä suoraan kieriminen.  Pyörähdykset molemmilla sivuilla jne.

Hipalle opetetut uudet liikkeet : minun ympäri takaperin kiertäminen ja peruuttaminen edestäni suoraan taaksepäin, saavat Hipan kierroksille. Se on alkanut metelöimään! Ei niinkään haukkumaan, mutta pitää sitä omaa persoonallista "älämölöään" Tätä se ei ole aiemmin tehnyt. Nämä liikkeet saavat sen nyt jostain kumman syystä kuumenemaan. Mikä ei ole kisoja ajatellen ollenkaan hyvä asia. Ylimääräinen kommentointi esityksen aikana vaikuttaa arvosteluun. Katsotaan nyt, mitä tämän asian suhteen tehdään.

Treeni meni aika lailla nappiin. Kerran vedin koko ohjelman läpi musiikin soidessa taustalla.

Sen olen Hipasta huomannut, että sitä on turha "lämmitellä" ennen kehään menoa. Jos sen kanssa kovasti ottaa liikkeitä ennen suoritusta, sen into lopahtaa. Toki tässä vielä opetellaan, miten sen kanssa olisi paras toimia ennen kisaa, koskee mitä lajia tahansa. Kuten jo kerroin olemme nyt päässeet siihen, että Hipalla on (yleensä) kivaa treeneissä ja kisoissa. Mutta sen innostus on nyt alkanut häiritä sen keskittymistä. Toki mieluummin olen kehässä innokkaan koiran kanssa kuin flegmaattisen.
Se kultainen keskitie on nyt hakusessa.