Suoraan YES:n yhteenvedosta kopioituna. Hoitavana lääkärinä toimi Mikael Morelius.

Hippa tuotiin Yliopistolliseen eläinsairaalaan vasemman jalan ontumatutkimuksiin. Sairaalassa Hipalle tehdyssä ortopedisessä tutkimuksessa havaittiin, että koira aristi ristiselän painelua, hännän taaksepäin vetoa ja vasemman lonkan ojennusta. Lisäksi Hippa peitsasi ravatessaan. Molempien takajalkojen refleksit ovat normaalit.

Hipan oireet viittasivat ristiselän ongelmiin. Tarkempaan diagnoosiin pääsemiseksi Hipan selästä otettiin röntgenkuva. Kuvissa ei havaittu selkeää muutosta, joten koiran ristiselästä otettiin tietokonemotografia. Tt:ssä näkyi viimeisen lannenikaman ja rsitiluun välillä selkäydinkanavan keskellä mineralisaatiota. Mineralisaato (kalkkeutuma) paikantuu joko välilevyn tai sen etupuolelle. Alueelta lähtee runsaasti hermoja, joten on mahdollista, että tämä kohta painaa hermoa. Lisäksi vasemman lantioluun ja ristiluun välisessä rustoisessa liitoksessa näkyi merkkejä nivelrikosta. Tämän muutoksen merkitystä koirille ei tarkkaan tiedetä.

Hippaa hoidetaan nyt levolla, kipulääkkeillä ja painonpudotuksella.
Jos Hipan oireet pahenevat tai eivät mene paremmaksi, sille voidaan harkita selkäydinkanavan avartamista kirurgisesti.

Meille oli varattu aika klo 8.30 ja kotona olimme 14.30. Todella P-I-T-K-Ä päivä siis meille kaikille. Myös Vappu oli mukana päässen kerran pissalenkille. Hippa käyttäytyi tutkimuksissa taas kerran kuin herrasmies konsanaan ja saikin siitä kehuja.  Mitä nyt välillä täytyi kommentoida tilannetta killjahtelemalla ja "älämölöllä"...

Pääasia, että vaivan syy selvisi. Nyt koira lomalle mukaan huilimaan. Jatkossakin riekkumiset Vapun kanssa on sitten "pannassa". Nyt hoidetaan poika kuntoon ja jos kotikonstit ei riitä, sitten leikataan!