Kävin itse illalla ensin Flexi-bar jumpassa ja sieltä sitten tarmoa täynnä peltojälkeä tekemään molemmille koirille. Tein jäljet viime pe:na niitetylle pellolle.

Tein ensin Hipan jäljen. Katjan vinkistä tein ekaa kertaa Hipalle tyhjän alun ja kymmenen askeleen päässä vasta makupalaa. Kulma, piikki ja kulma. Askelia 350. Jäljen lopussa koiranruokarasia.

Sitten tein Vapulle jäljen. Askelia 45. Ja lopussa taas vikalla askeleella keko ruokaa.
Vappu taas intoa täynnä, rauhoittelu ja laskin sen jäljelle. Edellisestä ruokailusta oli kulunut aikaa n. 3,5 h. Vappu kyllä ajoi jälkeä ihan ok, mutta ekaa kertaa koko "jäljestämisuransa" aikana, se nosti päätään jäljeltä, kun kuuli koiran haukuntaa jostain. Se teki tämän ainakin kaksi kertaa. Outoa.....Myös tuppasi menemään vinoon ja hihna lipsahteli välillä tassujen välistä pois. Jotenkin jäi sekava olo tästä jäljestä. Oliko kenties taas liian kova nälkä, olinko tehnyt jäljen huolimattomasti, tällä kertaa käytin natural menua, en verilettuja. Mietitään tätä.
*muoks. 12.9*. Katjan kanssa tätä mietimme ja päädyimme siihen tulokseen, että Vappu saattaa olla nyt hieman kyllääntynyt tuohon jäljen ajamiseen. Pidetään siis paussia  vähän aikaa ja katsotaan, onko sillä vaikutusta.

Ei Hipan jälkikään ihan putkeen mennyt. Alussa selvästi oli ihmeissään, kun "vitonen" puuttui paalulta. Kovasti se tuijotti minua ja mietti, että mitä? Mitä nyt pitää tehdä...Kun sitten laski päänsä alas, sanoin jälki. Koira pyörähti kerran tarkistaakseen selvästi, että eikö täällä todellakaan ole mitään. Mutta sitten jatkoi matkaansa ja löytyihän ne makupalat sieltä. Ekan kulman tarkasti, mutta muuten ok. Piikki meni taas pyöriessä ja sitten alkoi seilaamaan. Välillä nosti katsettaan ja nenä kävi ilmassa. Varmaan oli taas orava jossain.... Tiukasti annoin käskyn jälki, kun meinasi alkaa tekemään ihan jotain muuta. No muutama piippaushan sieltä tuli, mutta jatkoi matkaa. Seuraava kulma ihan ok ja loppusuora ok. Mutta tuon piikin ja vikan kulman väli meni vaikeaksi.
Kiva oli kuitenkin huomata, että makupalojen puuttuminen alussa, ei haitannut koiraa!