Maanantaina kävin hakemassa Vapulle 1-vee rokotukset. Olikin tytskä aika villillä tuulella. Ihan vilpertti!
Samalla laitatin sille Exspotin ja ostin Hipalle myös. Että turha punkkien yrittää meidän koiriin!
Nyt vaan täytyy välttää lutakoissa uimista vähän aikaa.

Samalla reissulla tilasin Hipalle ajan akupunktioon ensi maanantaiksi. On se hyvä, kun on niin taitava tuo meidän lekuri, että se handlaa tuonkin homman. Jatkossa käytän Vappuakin siellä, kun se tuosta vilpertti-iästään vähän rauhoittuu :).
Lekuri huomasi Vappua tarkastellessaan, että sen selkä on kireä. Täytyy siis aloittaa tuo hierominen säännöllisesti. Tunnusteli myös sitä vinolantiota ja totesi, ettei vaikuta ollenkaan pahalta. Monella koiralla sen näkee jo selän päältä, että toinen puoli on ikäänkuin ylempänä. Sellaista ei Vapulla kyllä olekaan.
Punnitsin Vapun samalla ja vaaka näytti 24 kg.

Prinsessalle siis tiedossa hierontaa, uintia ja akupunktiota. Luulisi sillä pysyvän kunnossa! Samat hoidot myös Hipalle.

Eilen illalla käytiin kerhon kentällä tottistelemassa. Myös Kata ja Ilpo olivat mukana. Olikin sopivasti häiriötä koirille - agilitytreenit olivat kentän toisessa päässä. Mutta Vapulle kun vähän palloa heilautti, niin muut koirat unohtui sillä sekunnilla.

Aloitin seuraamisella ja nyt keskityin itseeni, että olen reipas - lyhyitä reippaita askelia, kädet heiluu, ryhti suorassa ja annan hieman painetta koiralle. ja Vappu-neitihän seurasi - suorassa, eikä edistänyt yhtään. Katakin sanoi, että niin, mikä teillä olikaan se ongelma?? Heti, jos itse unohdin olla skarppina, koira kyllä seurasi, mutta ei sellaisella intensiteetillä.
Jossain vaiheessa seuraaminen sitten levisi täysin.Koira painoi, astuin sen tassuille vahingossa ja hermostuin jo itsekin. Koko homma meni ihan "riekkumiseksi". Vappu oli tosi levoton ja piippasi.
Koira autoon.

Seuraavassa sessiossa päädyttiin siihen, että minun täytyy olla skarppina ja luoda koiraan hieman painetta, niin seuraaminen sujuu paremmin. Otin liikkeestä istumiset ja maahanmenot ja menikin oikein hyvin. Istumisessa pystyin jättämään koiran jo hieman reippaammalla tahdilla, kun ensin muistutin koiraa hidastamalla käyntiä ennen käskyä. Mutta pysähtyä ei enää tarvitse.

Luoksetulo oli taas vauhdikas. Minulla oli pallo leuan alla, silti koira tuli hieman vinoon eteen istumaan. Pieni askel taaksepäin ja koira korjasi. Siitä sitten palkka.

Treenin loppuun eteenmeno. Jätin koiran maahan, futispallo ihan reilusti näkyvillä lähdin kävelemään eteenpäin. Otin 50 askelta, tipautin pallon niin, että koira sen huomasi ja kävelin koiran luo. Koira käskystä sivulle ja siitä sitten alkoikin piippaus ja levottomuus. Komensin koiran takaisin maahan ja otin muutaman askeleen siitä poispäin.
Tarkoitus oli ensimmäistä kertaa ottaa pieni pätkä seuraamista ennen eteen lähetystä.
Palasin takaisin koiran luo ja odotin että se hiljenee. Käsky seuraa ja koiran kontaki hukkui samantien ja se tuijotti vaan eteensä. Pieni pakote hihnasta ja sain koiran kontaktiin ja otettua muutaman askeleen hyvässä kontaktissa. Tästä koira eteen ja kyllä muuten lähti!
Hieno Vappu! Tämä olikin oikein hyvä harjoitus sille!

Treenin lopuksi pääsivät Vappu ja Ilpo metsään kirmaamaan.