Pitkästä aikaa Vapun kanssa tattiksella tottistelemassa.

Aloitettiin seuraamisella. Nyt seurautin vaihdellen käännöksiä,  tein kaarroksia ja nopeita pysähdyksiä. Toimi! Vapun ilme oli odottava ja tosi "aktiivinen". Koira joutui skarppaamaan, että mitä se mamma tekee seuraavaksi. Tätä tehtiin eka sessio. Pallolla palkkaus aina, kun meni hyvin. Ja tällä kertaa Vappu tarjosi palloa minulle koko ajan. Jes! Vähän se vieläkin ottaa kierroksia, kun otan siltä pallon ja komennan sivulle. Mutta sivulla hötkyilyt seuraa-käskyn jälkeen ovat nyt jääneet - toivottavasti for good...

Seuraava sessio aloitettiin taas seuraamiselle. Siihen liitettiin liikkeestä istuminen. Ekan käskyn jälkeen meinasi lähteä perään, mutta annoin toisen käskyn jolloin jäi paikalleen. Otin uudestaan ja nyt jäi jo paikalleen. Sitten maahanmeno. Koira meni ekalla käskyllä, mutta taas hieman sukelsi. Otin uudestaan ja nyt koira meni kerralla maahan. Toki liike olisi saanut olla ripeämpi.

Ekaa kertaa otin paikallolon siten, että jäin selin koiraan. Välimatkaa noin  6 metriä. Ja tässä kohtaa Heidi päätti tehdä Vapulle häiriötä. Otti pallon ja heilutteli sitä Vapun edessä. Hetken koira katsoi palloa ja nousi lähes seisomaan. Heidi komensi takaisin maahan ja Vappu totteli kuuliaisesti. Seuraavaksi Heidi alkoi vierittää palloa Vapun edessä. Videolta näkee, kuinka Vappu taistelee itsensä kanssa, että käydäkö palloon käsiksi vai ei. Lopulta yrittää taas ylös, mutta Heidi komentaa takaisin maahan ja lopun ajan koira pysyy hienosti. Palaan koiran luo, pyydän sivulle ja siitä alkaa palloleikki.
Loppuun vielä luoksetulo., Heidi pitelee kiinni ja minä juoksen poispäin koirasta. Kutsu ja hetsausta pallolla ja koiran ollessa kohdalla, käännyn suoraan sivulle ja heitän pallon taakse.

Ihan hyvin meni, vaikka tottistelusta on ollut jonkin aikaa.
Ensi viikonloppuna sitten oman ryhmän tottisleirille!

Ja huomenna meidän prinsessa täyttää 1 vuotta!