Kävimme Hipan kanssa Lahdessa BH-kokeessa. Mukana oli coachimme Satu.
Tuomarina toimi Leila Tikkanen.
Keli oli aika karsea. Räntää, vettä ja lunta kaikkialla. Kenttäkin oli aika sohjoinen, eikä missään kovin hyvässä kunnossa. Seuraamiskaaviossa joutui "hyppimään" lumivallien yli ja koiran paikallamakuu oli myös kovin lumisessa ja sohjoisessa paikassa. Mutta minkäs teet. Suomen kevät on kovin arvoituksellinen. Ja olihan olosuhteet samat kaikilla kisaajilla.

Seuraaminen hihnassa meni ihan ok, kunnes siirryimme kaaviossa lumiselle osuudelle lumivallin yli. Hippa ikäänkuin tuumasi "ahaa, nyt ollaan vapaalla ja voi vaikka vähän haistella tuosta ja tuosta..." Henkilöryhmässä yksi mies tuoksui Hipan mielestä niin vastustamattomalta, ettei malttanut edes istua. Vapaana seuraaminen menikin sitten todella hyvin!!! Ei haisteltu hajuja, vaan seurattiin todella upeasti!!!
Liikkeestä istumaan jäämisessä jouduin antamaan hieman lisäapuja (toisen käskyn) ja koira jäikin istumaan ihan ok. Kun käännyin koiraa kohti, se alkoi rapsuttamaan itseään kaulasta ja unohti mitä oli tekemässä. Nousi seisomaan ja lähti kävelemään minua kohti....
Maahanmeno meni ok sekä luoksetulo.

Sitten oli meidän vuoro mennä paikallaoloon. Kun siinä odottelin, että parini saa koiran pois paikallaolosta ja siirryin vallien yli paikalle, otti Hippa taas jonkun ihanan hajun nenäänsä ja alkoi "imuttaa". Sain todella tehdä töitä, että koira otti taas kontaktia ja sain sen sivulleni istumaan. Muistin kyllä, että koskea ei saa, vaikka mikä olisi!
Koira maahan ja jätin koiran.
Kun parini oli suorittamassa jo jääviä liikkeitä, tuomari sanoi minulle, että mene hakemaan koirasi. Ja niinhän Hippa oli lähtenyt paikaltaan haistelemaan. Satu kertoi, että se makasi pitkään ihan rauhassa paikallaan, kunnes sen nenään tunkeutui taas joku haju. Kun sitä ei paikalla maaten päässyt kunnolla haistamaan, täytyi nousta seisomaan ja siitä sitten lähdettiin pikkuhiljaa jäljestämään minua kohti. Voi itkujen itku ajattelin mielessäni!!! Tähänkö tämä taas kaatuu....Olin todella pettynyt. Hippa teki tässä kokeessa taas kaikki perinteiset bravuurinsa, mutta lievempinä kuin normaalisti.
Kaikesta huolimatta toko-osuus hyväksytty!!!!! JIPPIIIIIII

Kaupunkiosuus suoritettiin Launeella Citymarketin pihassa. Siitä selvittiin kunnialla. Eli koe siis hyväksytty!
Juhlan kunniaksi käytiin Sadun kanssa Subwaylla syömässä herkulliset patongit. Olimme sen ansainneet! Hippakin sai herkkuruokaa syödäkseen.

Nyt pidetään ansaittu loma treenaamisesta ja sen jälkeen aletaan opettamaan Hipalle tuota keskittymistä. Se kun lopahtaa välillä kesken ja koira unohtaa mitä oli tekemässä.