Eilen illalla lähdimme Vapun kanssa ajamaan kohti Vantaata. "Meidän porukalle" oli varattu tottissessio.

Myös Vappu pääsi estraadille. Olihan tyttö vähän ihmeissään, kun siinä yleisön edessä jouduimme esiintymään. Tuukka pyysi näyttämään mitä olen Vapun kanssa tehnyt.
Olen siis otttanut tätä perinteistä nakkitottista, jossa nakki on nyrkin sisällä ja siitä sitä pikkuhiljaa peukulla työnnetään koiralle suuhun. No, Tuukka ei ollut moista koskaan nähnyt!!! Ihmetteli kovasti muiden selvittäessä, että joo joo, tää on ihan perusjuttuja. Ja miten sinä Tuukka et tätä voi tietää ;)

Tuukka neuvoi pitämään p-i-e-n-t-ä nakinpalasta (haukkuivat Vappua pläskiksi...) ihan vaan kädessä ja käsi viistosti reiden edessä -> Koira kulkee oikealla kohdalla. Sitten lähdetään liikkeelle koiran kanssa ja käännöksiä tehdään koko ajan oikealle ja heti kun koira tulee käännöksen jälkeen mukana, nakki suuhun.

Luoksetulon oikeaa asentoa harjoitellaan niin, että kävellään takaperin nakki taas kädessä ja houkutellaan koiraa itseen päin. Sitten pysähdys niin, että vasen jalka jää hieman eteen. Siirretään oikea jalka toisen viereen, niin että koira tulee ikään kuin vahingossa mahdollisimman liki ohjaajaa. Itse asiassa se istuu ohjaajan jalkojen välissä. Tuukka näytti tämän Vapulla ja hyvin toimi!

Tuukka neuvoi myös opettamaan pennulle jo heti seisomisen. Siinäkin taas kävellään koiran kanssa ja nakkikäsi tuodaan koiran suun eteen, jolloin se pysähtyy automaattisesti jääden seisomaan ja saa palkan. Jos Tuukan nakkikäsi meni liian alas, meni Vappu heti maahan. Tuukka vaan totesi, että jaa, sehän osaa jo mennä maahan. Niinpä! :)

Näillä ohjeilla jatketaan. Käskysanoja ei vielä käytetä.