Aivan käsittämätöntä!!
Kerhomme järjesti JK2 kokeen eilen torstaina. Koska viimeinenkin varasijalla ollut perui tulonsa, ajattelin, että käydään Hipan kanssa kokeilemassa. Eihän me siinä mitään menetetä. En odottanut mitään. JK1 on edelleen meille jo suuri saavutus!

Keli oli aikamoinen. Hellettä ja tyyntä. Jälki AVO-luokassa on kilometrin mittainen. Sitä vähän jännitin, että jaksaako koira. Treeniliivin taskussa pullotti kaksi vesipulloa - koiralle ja emännälle.

Ja se jana......40 m!!! Mutta mitä tekee Hippa. Lähetän sen käskyllä "eteen, jälki" ja koirahan lähti etenemään. Yhden pienen kiekauksen teki matkalla ja merkkasi.....ja siitä sitten suoraan jäljelle!!! Eka keppi jäi taas nostamatta. Kumma juttu. Koira on kaiketi sen verran täpinöissän siinä alussa, ettei malta keppiä noteerata. Toisaalta en yhtään tiennyt, missä kohtaa jälkeä eka keppi voisi olla. Nyt kun jälki oli pidempi.

Maasto oli kuivaa sammalikkoa. Välillä vähän kalliota. Mutta ei suota tällä kertaa :)

Joka kepillä yritin koiraa juottaa, mutta eipä tuo malttanut. Itse oli kyllä pakko ottaa huikkaa välillä.
5 keppiä Hippa löysi, myös sen arvokkaan kutoskepin. Hieno homma! Kyllä tuo koira vaan jäljestää, näköjään kelillä kuin kelillä!
Aikaakin meille jäi ruhtinaallisesti. Juotin koiralle taas tonnikalavettä. Se jo kelpasikin.

Keppien luovutuksen jälkeen esineruutuun. AVO-luokassa koiran täytyy tuoda 2 esinettä 5 minuutissa. Hippa hoiti homman mallikkaasti ja nopsaan. Mitä nyt vikalla esineellä täytyi jäädä esine suussa pissille.....siitä pisteen menetys. Tällä kertaa luovutti esineet minulle, eikä tiputtanut eteeni, kuten viimeksi.
Maasto 173p!!!!!!!!

Kentälle tottiksiin. Ensin paikallaoloon. Hippa haisteli kovasti makuupaikkaa sinne menessä. En millään saanut siihen otetta. Lopulta sain sen sivulleni ja siitä käskyllä maahan. Arvelin jo, että tuosta nuuskuttelusta ei hyvää seuraa. Ja niinhän siinä kävi, että koira lähti hajujen perään ja nosti kuulema vieä koipea.....hyi,hyi,paha,paha.
Otin koiran sivulleni ja palasin sen kanssa paikallolopaikalle. Pikkasen kyllä harmitti......

Sitten itse kaavioon. Hippa seurasi taas kerran paikoin tosi väljästi. Loppua kohti paransi. Istumiset, seisomiset ja maahanmenon suoritti ok. Seisomisessa oli kuulema ottanut muutaman askeleen perään.
Noudot tehtiin kaikki mallikkaasti.

Ja se eteenmeno!!! Koira lähti hienosti etenemään ja sitten kaarsi suoraan narttujen paikkallaolopaikalle ja alkoi hulluna taas haistelemaan. (suurin osa koirista oli kuulema mennyt samaan paikkaan. Liekö jollain nartulla ollut juoksu alkamassa/lopuillaan?)
Enkä tällä kertaa saanut sitä sillä kolmannellakaan käskyllä maahan. Hitsin,hitsi.

Tottiksesta saimme kuitenkin kasaan 72 p ja koularihan JK2 siitä pätkähti. Kaiken kukkuraksi vielä kolmas sija ja pokaali. Voi jee. Tää on ihan mahotonta. Viikossa kaksi tulosta. Hohhoijaa.

Nyt pääsee hippalainen ansaitulle lomalle. Palauttava treeni tehdään heti maanantaina. 

Myös Taina ja Mexx (Vapun äiti) saivat JK2:n. Hieno saavutus koiralta, jolla on pennut vielä kotona. Onnea heille!!!!!

650059.jpg
Mitalikolmikko
Kuva Taina Nyström