Vapun oireilu vasemmassa takajalassa ei ole hellittänyt. Soitinkin Heidille eilen illalla ja kysyin, että pystyisikö hän järjestämään Vapulle taas ajan Viikin eläinsairaalaan.  Ja jos mitenkään tämän viikon aikana. Heidi lupasi yrittää parhaansa.
Tänään minulla on taas vapaapäivä ja puoli yhdeksän aikaan olin juuri peseytymässä, kun puhelin soi. Siellä on Heidi, joka ilmoittaa, että Vapulle on varattu aika puoli kymmeneksi, että hopi hopi! No tuli sitten pikkuisen kiire lähtö....

Saavuimme klinikalle hieman myöhässä. Lumikeli aiheutti hidastelua moottoritiellä ja välillä vauhti oli 30km/h:ssa. 
Ilmoitin Heidille, että emme tule ehtimään puoleksi ja hän lupasi infota vastaanottoa.
Loppujen lopuksi myöhästyimme 10 min.

Olin jo varautunut siihen, että Vapusta kuvataan nyt loputkin, selkä ja polvet - varsinkin, jos mitään selkeää vikaa oireiluun ei löydy.

Eläinlääkäri Piia Marttinen tutki Vapun ja tässä diagnoosi:
"Ontumatutkimuksessa Vappu aristi reisiluiden ja olkaluiden painelua. Selvää nivelten ja selän aristusta ei esiintynyt taivuttelukokeissa. Kliiniset löydökset viittaisivat panosteittiin, joka on nuorilla (n.8-12kk) kasvavilla koirilla esiintyvä steriili luutulehdus. Diagnoosin voi halutessaan varmistaa vielä röntgenkuvilla, mutta kliiniset löydökset, rotu ja koiran ikä sopivat tyypillisesti panosteittiin. Oireet menevät yleensä ohi itsestään 1,5 v ikään mennessä. Tätä ennen ne voivat vaihtaa paikkaa jalasta toiseen, yleensä jo kipeänä ollut alue ei kuitenkaan oireile uudestaan. Oireenmukaisena hoitona on tulehduskipulääke tarpeen mukaan ja kevyempi liikunta silloin, kun oireita esiintyy."

Kylläpä helpotti!!! Ei sitten ollutkaan mitään sen vakavampaa! Olo on nyt niiiiiin huojentunut!!!
Päätin, että Vapulta kuvataan vasta virallisissa kuvissa myös selkä ja polvet. Siihen ei kuitenkaan ole enää montaa kuukautta.  

Kiitos Heidille tuhannesti, kun taas autoit ja järkkäsit Vapulle ajan noinkin pian!!!!! KIITOS!!!