Olimme Vapun kanssa viime viikonloppuna Hauhovissa leirillä. Olimme päässeet "esimerkkikoirakoiksi" molempina päivinä.
Lauantaina ohjasi tottiksessa Koskensalon Marko. Ja mistäs muustakaan me saimme noottia kuin perusasennosta....ja niinkuin sitä ollaan harjoiteltu. Onhan tämä ihan käsittämätöntä. Harjoitellaan siis lisääääää!!
Nyt täytyy tosissaan puuttua myös Vapun nytkähtelyyn "seuraa"-käskyn annettuani.
Pakote hihnasta ja EI!
Kun koira on rauhallinen käsky "seuraa", lasketaan kolmeen ja sitten vasta liikkeelle.


1453418.jpg

Marko oli apuohjaajana takana antamassa lisäpakotteen liinasta, jos ja kun Vappu edisti.
Jokaisen pakotteen jälkeen koiraa siliteltiin.

1453420.jpg

1453417.jpg
Kun koira on oikealla paikalla, siitä palkka lennosta. Vapun kanssa otettiin maks 5 askelta nopeilla pysähdyksillä. Korostetaan siis tuota liikkeen pysähtymistä, niin siitä tulee koiralle selkeä.

1453421.jpg
Liikkeelle vasta kun koira on rauhallinen ja keskittynyt tekemiseen.

1453419.jpg

1453413.jpg
Maahanmeno - ensin hetsataan pallolla. Sitten käsi viedään koiran edestä maahan ja käsky. Vapulla liikkeen nopeutta tehostetaan pienellä näpäytyksellä takaraivoon. Kun koira on maassa silitelllään. Kun koira katsoo ohjaajaa, sitten vasta vapautus ja palkka! Ei siis palkata siitä, kun koira tuijottaa palloa!

Sunnuntaina oli vuorossa peltojälki. Kouluttajana Leskelän Mika.
Oli Vapulle ensimmäinen jälki mullospellolla. Ja Natural menut hujahti sen verran maan sisään, että Vapulla oli vaikeuksia löytää makupalat sieltä. Muutenkin tuntui, että koira hiipui mitä pidemmälle päästiin.
Mika sanoi, että Vapun kanssa voidaan aivan hyvin aloittaa jo reilut askeleet ja yksi makupala/askel. Ei siis enää kanta/päkiä askellusta!! Halleluja!

1453410.jpg
Mika näyttää mallia. Jos koira vetää, ei vedetä takaisin vaan pidetään liina löysällä. Välillä jos Vappu meinasi kiihdyttää vauhtia, Mika pikaisella pakotteella vaati koiraa hiljentämään. Ja oikeesti - kun pidin liinan vaan löysällä, niin koira ei alkanut missään vaiheessa vetää!

1453411.jpg

1453408.jpg
Mika avittaa Vappua

1453415.jpg
Koiranmakkarat kehiin! Ja johan alkoi homma luistamaan.

Vähän jäi harmittamaan tuo Vapun suoritus. No, olihan se eka jälki tänä keväänä ja eka jälki Vapulla mulloksella. Ja kun olisi tajunnut ottaa kunnon herkut käyttöön heti kättelyssä. Onneksi Mika pelasti edes osan hommasta!
Pidin kovasti Mikan tyylistä. Koulutussession päätteeksi pääsimme vielä katsomaan Mikan omalle koiralleen tekemään jälkeä. Eikä siínä voinut muuta kuin huokailla ihastuksesta!

Antoisa viikonloppu hyvien kouluttajien parissa!

Kuvat otettu videopätkiltä still-kuvina.