Eilen illalla käytiin taas Heidin kanssa Pornaisten maneesissa treenaamassa. Tälläkin kertaa meitä odotti ylläri (viimeksihän meitä viihdytti tilan 4-vuotias Tommi poika). Nyt tilalla oli ollut sähköt poikki viidestä lähtien. Meille oli varattu vuoro seitsemästä alkaen. Tilan omistajalla ei ollut meidän kummankaan yhteystietoja, joten hän ei voinut meille asiasta ilmoittaa. Sanoi vaan, että he ratsastivat tänään tunnin läpi siten, että auto ajettiin maneesin oven suuhun ja pitkät päälle. No, tuumasta toimeen. Heidin auto oven eteen ja valot päälle ja eikun menoksi!
Heidi aloitti Ollin kanssa ja kun tuli minun ja Vapun vuoro aloittaa, sähköt palautuivat.

Vapun kanssa aloitin seuraamisella. Neliötä ja paneuduimme vasemmalle käännöksiin niin, että Vapun persuskin kääntyisi  mukana. Tässä pääsimmekin jo hyvään alkuun.

Seuraavaksi jäävät liikkeet. Aloitimme istumisella. Ekan käskyn jälkeen Vappu meinasi lähteä mukaani jatkaessani matkaa, mutta kun annoin käskyn uudestaan, jäi koira paikoilleen. Kävelin reilun matkan koirasta poispäin. Pysähdyin ja palasin takaisin koiran luo. Liike uusiksi ja istu-käsky napakammin. Nyt koira jäikin paikalleen heti ekalla käskyllä. Toistaiseksi pysähdyn käskyn antaessani ja jatkan matkaa vasta, kun koira istuu. Hyvin se istuu paikallaan kävellessäni siitä poispäin.

Maahanmenossa jätettiin liike seuraamisen yhteydessä pois. Toistaiseksi maahanmenoja lennosta. Vappu on aika viisas koira. Kun juttelimme Heidin kanssa, että otetaan seuraavaksi maahanmeno, niin Vappu meni jo itsekseen maahan :)) Ensin hetsasin koiraa pallolla, pallo piiloon ja käsky. Kyllä se nopeus sieltä tulee ja sukellus jää pikkuhiljaa pois.

Liikkeestä seisominen seuraavaksi. Vappu jäi hyvin seisomaan heti ekalla käskyllä ja ensimmäistä kertaa jätin sen ja kävelin reippaasti koirasta poispäin. Ja se pysyi paikallaan! JES!!!

Eteemeno treenin loppuun ja nyt vaikeutettiin jo liikettä. Vietiin pallo yhdessä paikalleen. Sanoin Vapulle kerran eteen-käskyn pallon jättäessäni ja sitte kävelimme poispäin. Otin pienen pätkän vielä seuraamista ennen täyskäännöstä. Vähän meinasi olla tuskaista koiralle, kun se pallo oli siellä selän takana, mutta suoriutui kuitenkin. Seuraaminen ei mennyt niin putkeen kuin olisi voinut, mutta mikäs ihme tuo. Lisää treeniä. Täyskäännöksen jälkeen liike seis, koira sivulla, käsky seuraa ja siitä paikaltaan koira eteen. Vappu oli ensin hieman ihmeissään, että mitä nyt. Mutta lähti kuitenkin ja lujaa eteen palloa kohti. Otettiin homma vielä uudestaan siten, että jätin koiran maahan ja vein pallon paikalleen. Palasin koiran luo, pyysin sivulle. Käsky seuraa ja Vappu valui takaisin maahan. Käskytin uudestaan sivulle ja sanoin seuraa. Kun koira otti katsekontaktin, käsky eteen. Vieläkin koira ensin empi, mutta lähti kuitenkin.

Kiitos taas Heidille treeniseurasta.
Kivat treenit ja mukavaa, kun päästiin taas hieman eteenpäin! Taas huomasi, että koiraan voisi luottaa enemmän ja vaikeuttaa liikkeitä hieman. Onneksi Heidi kannustaa!