Katjalla ja Demonilla oli  IPO2 koe la 15.9 Tallinnassa. Lähdin seuraneidiksi.
Perjantaina lähdimme puolen päivän aikaan autolautalla Tallinnaan, jonne saavuimme puoli yhden maissa. Hotelliin kirjautumisen ja Demonin ulkoilutuksen jälkeen lähdimme "asioille" (=shoppailemaan).
Onneksi Katjalla on iso auto! Sinne mahtui "isosti" tavaraa....

Katja oli sopinut maalimiehen kanssa purutreenit kuuden maissa. Sitä ennen kävimme tekemässä Demonille harjoitusjäljen.
Peltoja muuten on sitten Virossa ihan eri lailla kuin meillä täällä Suomessa. Ohessa muutama kuva pelloista. Mikäs on jäljestellessä!

906148.jpg

906149.jpg
Peltoa oli silmänkantamattomiin!

Katja lähti tekemään Demonille jälkeä:

906146.jpg

.....ja Demoni huolestui, nyt mamma jätti...

906143.jpg

Illalla huilasimme hotellilla hetken ennen syömään lähtöä. Demonikin rentoutui:

906155.jpg

906145.jpg

Aamulla herätys puoli seitsemän ja matkaan heti seitsemän jälkeen. Kokeeseen osallistujien ja tuomarin kanssa oli sovittu treffit maksimarketin pihaan. Siellä koirat tarkistettiin ja siirryttiin pelloille.

Kisaajia oli 9. Suurin osa VOI-luokassa.

Täytyy sanoa, että tunnelma kokeessa oli todella rento ja mukava. Kisaajat ja tuomari jutustelivat niitä näitä. Me emme ihan kaikkea ymmärtäneet, mutta onneksi joukossa oli muutama suomeakin puhuva.  Tuli ihan sellainen fiilis, että porukka olisi ollut treeneissä. Toki siellä jännitettiinkin omaa suoritusta. Kaikkia kannustettiin tasapuolisesti. 

Katja ja Demoni saivat jäljeltä 80 p.
Pelloilla meni aika lailla aikaa. Joskus puolen päivän aikaan siirryttiin tottiskentällä. Katja oli ekassa parissa.
Demonin suoritus ei ollut lainkaan sitä, mitä on totuttu näkemään.... Se lähti paikallolosta, josta johtuen Katjalla meni pasmat aivan sekaisin. Demon oli tosi levoton. Katjan nartulla on ollut juoksu ja tärppipäivät juuri ennen kokeeseen lähtöä. Joten Demonilla oli pää varmaan aika lailla sekaisin. Seuraamiskaaviossa Katja
unohti rytmin vaihdokset. Eteenmenossa Demoni ei mennyt maahan, vaan juoksi takaisin Katjan luo. Seisominen meni istumiseksi. Mutta täytyy sanoa, että vaikka kontakti ei Katjan mielestä ollut Demonin parasta, oli sillä silti ehdottomasti kokeen paras kontakti!!!
Tottispisteet 68 ja se oli sitten siinä. Katja keskeytti.

Demon on kyllä niin helppo koira. Se jäi kiltisti autoon ja hotellille aina odottamaan. Ei haukkunut eikä muutenkaan metelöinyt. Oli tosi hienosti koko ajan!  Mikäs on sen kanssa matkustaessa!

Kävimme vielä ennen lähtöä kaupassa ostamassa lisää "tarvikkeita", mm. syötävää. Nälkä alkoi jo kurnia suonissa. Söimme Rimin parkkiksella pikalounaan:
906147.jpg

Kiitos Katjalle mahdollisuudesta päästä seuraamaan kokeita ulkomailla. Ja miten antoisaa oli nähdä Viroa muultakin kantilta kuin Tallinnan keskustasta.