Aamulenkin jälkeen laitoin koirat hetkeksi tarhaan. Olen alkanut pikkuhiljaa opettaa Vappua tarhassa olemiseen. Alussa se huusi siellä kuin syötävä, mutta nyt on tottunut olemaan siellä Hipan kanssa jo aika kivasti. Vappu on niin pätevän näköinen, kun se istuu kopin katolla ja Hippa makaa sen vieressä. Välillä sille iskee paniikki ja täytyy alkaa metelöinti, mutta rauhoittuu pian, kun huomaa, ettei huudolla ole mitään vaikutusta.

Vappu tarhasta ulos ja hommiin. Koira oli hieman "vietit kaakkoon", joten pieni rauhoittelu ennen aloitusta.

En ole opettanut Vapulle vielä käskyjä "seuraa" tai "sivulla". Nakin avulla ohjaan koiran oikeaan paikkaan. Sitten kun koira itse hakeutuu oikealle paikalle, otetaan käskyt käyttöön.

"Täällä", "tänne" ja "maahan"-käskyjä ollaan jo opeteltu.
Täällä-käskyllä vaadin koiraa tulemaan luokseni lähietäisyydelle. Tätä käytetään lenkeillä ja pihassa, kun puuhastellaan. Tänne-käskyllä vaadin koiraa tulemaan vauhdikkaasti eteeni istumaan.

Nahkahanska on ehdoton tässä treenissä. Ellei sitten ole kädet niin parkkiintuneet, etteivät tunne koiran naskalihampaiden tunkeutumista ihoon....
Nakkia työnnetään peukalolla koiran suuhun sitä mukaa, kun se sitä syö.

774613.jpg

774614.jpg

Kovin ergonomista hommaa tämä ei ole. On käveltävä itse aika alhaalla, ettei koiran tarvitse hyppiä nakkia tavoitellakseen.

774615.jpg
Sivulla hienosti

774609.jpg
Käsky maahan ja kun ollaan maassa "nakkikäsi" aukeaa ja koira saa herkkupalan.

774616.jpg
Luoksetulo. Avustaja pitelee koiraa ja ohjaaja lähtee juoksemaan koirasta poispäin sitä huutaen. Koira päästetään irti ja käsky "tänne". Nakilla ohjaan koiran oikeaan paikkaan mahdollisimman lähelle itseäni.

774617.jpg

Treenin lopuksi palloleikki!

774611.jpg

No Hippahan kävi tarhassa aika lailla kierroksilla, kun treenasin Vappua. Treenin jälkeen laitoin Vapun sisälle ja lopuilla nakeilla tottistreeni hippalaisenkin kanssa.

Koira tuli niin hienosti käskystä heti sivulleni, että se oli pakko siitä vapauttaa ja palkata samantien!
Otettiin liikkeestä seisomista, joka onnistui hienosti. Malttoi pysyä paikoillaan kun kiersin koiran taakse ja takaisin sivulle.

Kokeilin myös juoksusta maahanmenoa, joka onnistui jo toisella kerralla.

Istumaan jäämisessä meni ensin maahan, mutta toisella kerralla muisti jo liikkeen.

Välillä muistutin Hipan mieleen koiratanssi-liikkeitä. Takaperin minun ympäri pyörimistä ja peruuttamista edestäni takaperin. Kaikki oli hyvässä muistissa!

Kaukokäskyt meni mallikkaasti kuin myös luoksetulon pysähtyminen.

Nopea, pikainen treeni, joka meni todella hyvin! Hyvä Hippa!