Tänään oli vapaapäivä, joten se käytettiin hyödyksi harrastuksen parissa, tietty!
"Goachini" Satu tuli mukaan kentälle.

Aloitettiin luoksetulosta pysähtymisen harjoittelu. Hippahan ei pysähdy koskaan "kuin seinään" tässä liikkeessä ja viime aikoina se on myös alkanut hiippailemaan perään jättäessäni sen istumaan.

Tästä perään hiippailusta Satu antoi vinkiksi, ettei aina tarvitse harjoitella luoksetuloliikettä kokonaisuudessaan. (kuten ei muitakaan liikkeitä) Täytyy tehdä koiralle ylläreitä. Esim. jätän koiran istumaan, kävelen jonkin matkaa poispäin koirasta ja sitten palaankin takaisin, vapautan ja palkkaan.

Tuohon pysähdykseen aloin palkkaamaan Hippaa nyt eri lailla. Nythän se on saanut palkan minulta pysähtyessään, jolloin se ehtii aina liikkua eteenpäin minua kohti. Nyt tehtiin niin, että laitettiin palkka (pekonisuikaleet,nam!) koiran taakse. Jätin koiran ja ensin lyhyeltä matkalta kutsuin sen luo. Annoin pysäytysmerkin - tässä vaiheessa sekä suullinen että käsimerkki- ja kun koira pysähtyi, vapautus ja lupa mennä palkalle. Aluksi koira oli hieman ihmeissään, että mikäs juttu tämä on, mutta alkoi pikkuhiljaa hiffata idean. Välissä otettiin suoria luoksetuloja ja niistä taas palkka taakse. Tässä vaiheessa ei vielä vaadittu vauhtia luoksetuloon, mutta harjoittelun edetessä, sitäkin aletaan vaatimaan ennen palkkausta.
Ideana tässä siis se, että koiralle palkka tuleekin takaa eikä edestä kuten tähän asti. Nyt sillä ei ole mitään syytä edetä vaan palata takaisin.

Liikkeestä seisominen on myös ollut meille se hankala juttu. Nyt päätettiin, että käskysana on tästä lähtien "odo". Aloitettiin sekin ihan alusta. Koira seuraamaan ja siitä käsky ja heti käsi koiran eteen, että se pysähtyy. Käsi siksi, että kun käännyin koiran eteen, se tuppasi heti hakeutumaan sivulle ja istumaan. Jos sanoin käskyn  liian painokkaasti silloinkin Hippa istahti. Muutaman onnistuneen suorituksen sain ja tässäkin koira palkattiin taakse samalla periaatteella kuin luoksetulossa.

Annetaan nyt asioiden hautua Hipan pääkopassa muutama päivä ja kokeillaan liikkeitä uudestaan.

Kiitos Sadulle taas avusta!