Meitä on Hipan kanssa pyydetty esittämään koiratanssia ystäväni synttärijuhlille helmikuun alussa. No siitäkös pienoinen paniikki iski. Vanhoja ohjelmia emme enää esitä, uutta putkeen. Siispä mikä musiikki??  Muutama uusi liikekin täytyisi opetella. Koiratanssin SM-kisat ovat maaliskuussa, joten tässä porkkanaa siinäkin mielessä harjoittelulle.

Mielestäni kovin vaikuttava liike on se, kun koira lähtee ohjaajan edestä pakittamaan suoraan taaksepäin. Ohjaaja voi vielä itsekin kävellä koirasta pois päin. Tämän siis opettelimme Hipan kanssa Reijan ohjeiden mukaan - Kiitos Reija!.

Naksutin pitkästä aikaa käyttöön ja hommiin. Tein sohvaa ja tuoleja apuna käyttäen V:n. Koira ohjataan namilla "tunneliin" ja sitten odotetaan, että se pyrkii pakittamaan lähteäkseen hakemaan namia ohjaajalta. Heti ekasta tassun liikahduksestakin palkka. No, Hippa kuuliaisena poikanahan ei niin vaan lähde namin hakuun, vaan tapittaa minua suoraan silmiin anovasti. Lopulta menee maahan ja uikuttaa....Lopulta sain sen liikahtamaan taakse ja siitä äkkiä palkka. Seuraavaksi se äkkäsikin, että minäpäs istun tässä. En millään meinannut saada sitä ylös ja palkkaamaan oikeasta. Tuossa on se vaara, että on liian hidas palkkaamisessa ja palkkaakin koiran istumisesta. Sitten aloin käskyttämään sitä ensin seisomaan ja siitä isot kehut kun se niin teki. Tätä kun jonkin aikaa hinkattiin, alkoi homma taas edetä. Liikkeen opetteluun meni meiltä parisen viikkoa. Vasta pari päivää sitten jätin tunnelin pois ja kokeilin peruuttamista opettamallani käskyllä ja käsimerkeillä keittiössä. Ja hommahan toimi!!!! JESS!! Olen harjoitellut ko liikettä pari kertaa päivässä, säännöllisesti. Ja harjoittelu on tuottanut tulosta! . 

Seuraavaksi opettelemme liikkeen, jossa koira pyörii takaperin ohjaajaa ympäri. Se on myös hyvin näyttävä liike.

Uudessa ohjelmassamme on rekvisiittana sateenvarjo. Ostin kaupasta lasten sateenvarjon. Se on pieni ja kevyt käsitellä. Eilen treenatessani ulkona, Hippa kyllä meinasi sen "tappaa"....Saa nähdä, onko siitä mitään jäljellä esitykseemme.
Musiikki on siis valittu ja koreografiakin lähes valmis. Työmatkoilla autossa kappaletta on kuunneltu monet monituiset kerrat ja suunniteltu ohjelmaa.
Mikä kappale on, se jääköön vielä salaisuudeksi ;)

346273.jpg
Kuva esityksestämme Mäntsälän messuilla toukokuussa 2006.
Tuolloin kappaleena Maaritin "Kuuma kissa".