Näin vapaapäivänä tuota energiaa tuntuu piisaavan. Niinpä tein Hipalle peltojäljen pitkästä aikaa. Molemmat koirat lauloivat taas oopperaa, kun näkivät mitä olen menossa tekemään.

Hippa söi taas illallisensa pellolta. Askeleita oli reilu 200 ja jäljen lopussa loppu safka purkissa.
Rauhallisesti lähti ajamaan, mutta tyhjillä meinasi rynnätä. Annoin pakotteen, kunnes muistin, että ai niin.Nyt olen jäljellä Hipan kanssa...No, koira pysähtyi välittömästi pakotteen jälkeen odottamaan jotain...jatkoi kuitenkin matkaa, kun mitään kummempaa ei tapahtunutkaan. Aika hyvin se kävi askeleita läpi. Toki muutamia namppoja jäi sinne tänne. Ekan kaarroksen veti pitkäksi ja pitkältä palasi takaisin jäljelle ja jossain vaiheessa otti selvästi jo ilmavainun jäljen lopussa olevasta purkista.
Hyvin se meni ja koiralla häntä heilui syödessään loppua ruokaa.
Hieno Hippa!

Metsäjäljelle piti mennä Tarjan kanssa, mutta hänelle tuli este, eikä sitten päässytkään. Lähdin sitten yksin.
Vapun jälki n. 300 askelta ja metsä oli todella kuiva. Yritin juuri sen vuoksi tehdä jälkeä enempi sammalikkoon, mutta rutikuivaa oli sekin. Tällä kertaa merkkasin jäljen, että näen ollaanko koiran kanssa jäljellä. Minulla kun tuppaa unohtumaan samantien, missä olen liikkunut.....siksi on hyvä merkata reittinsä :)
Lähetin Vapun n. 5 metrin päästä etsimään jälkeä ja hyvin se sen löysikin. Sanon sille "eteen, jälki" ja hyvin se lähtee suoraan etenemään.
Todella hyvin kulki jäljellä ja jos meni harhaan korjasi heti. Yksi todella  kuiva kaarros meni pitkäksi ja kaarsi takaisin jäljelle aika pitkältä, mutta löysi jäljen.
Loppusuora oli hieman kallioista ja todella kuivaa ja siinä Vappu hukkasi taas jäljen. Jouduin ottamaan hieman takaisinpäin. Koira löysi jäljen ja ajoi sen loppuun. Lopussa oli keppi. Komensin koiran maahan ja palkkasin ruualla.
Keppi-ilmaisuja teimme jo aiemmin tänään pihassa. Vielä ei Vapulle ole täysin selvillä tuo kepin tarkoitus. Harjoitellaan lisää.
Itse jälki meni mielestäni oikein hyvin olosuhteet huomioon ottaen.