Vapulle reilun viikon tauon jälkeen peltojälki 35 askelta. Tyttö oli taas ihan täpinässä, kun vein sen pellolle ja siinä sitä rauhoitellessa se huomasi paalun ja kamala veto alkoi sitä kohti. Odotin vielä hetkisen ja sitten vein koiran paalulle. Into oli kova ja liina (=hihna) oli tiukalla ihan koko ajan. Katja ja Esa Tapio oli mukana. Esa oli sitä mieltä, että  kun Vapulla on into jäljestämiseen noin kova, voi aivan hyvin pidentää jälkeä 5:llä askeleella ja lisätä askelia pikkuhiljaa.

Vapulla oli aika kova vauhti, eikä se mielestäni keskittynyt jäljen ajamiseen, kuten yleensä. Syynä oli varmaan se, että yleensä se on saanut ruuan 1-2 tuntia ennen jälkeä. Nyt se oli viimeksi saanut ruuan aamulla, joten nälkä oli varmasti kova. (ajoimme jäljen joskus neljän maissa päivällä) Jatkossa en siis vie sitä näin nälkäisenä jäljelle.

Jäljen lopussa oli taas askeleen verran verilettuja. Otin koiran pois jäljeltä ja sitten palkkaus pallolla.

Jatkossa jälkiä 2-3 viikossa.

Hipalle tein myös jäljen. 400 askelta, yksi piikki ja yksi kulma. Nyt lähti ajamaan jälkeä heti alusta ihan hyvin. Ensin oli pitkä suora ja sen jälkeen piikki. Piikin meinasi oikaista ja kun en päästänyt sitä sinne alkoi piippaus ja seilaus. Rauhoitin tilanteen ja lähetin koiran jäljelle kädellä suunnan näyttäen. Ja koira jatkoi jäljestystä hienosti. Piikki meni hieman seilatessa, mutta jatkoi siitä sitten ihan ok. Myös kulmassa oli pieni pyörähdys. Jäljen lopussa ruokapurkki ja hienosti meni koira maahan, kun huomasi palkan.