Kun tulin tänään töistä kotiin, odotti minua aikamoinen näky olohuoneessa.
Piuhanpätkiä ja muuta sälää ympäri kämppää.

Aikoinaan, kun Vappu meille tuli, laittoi Jukka heti tv:n, digiboxin ja dvd:n piuhat kanahäkkiverkosta tehdyn putkilon suojaan. Tähän asti johdot ovat saaneet olla rauhassa. Tänään kuitenkin Vappu oli päättänyt tehdä johdoista selvää. Jotenkin ihmeellisesti se oli saanut tuon verkkovirityksen nätisti pois ja sitten silpunnut piuhat p....n päreiksi. Montakohan tälliä oli saanut askarrellessaan. Huh, ihan hirvittää pelkkä ajatuskin!

Nyt sitten loppui jo minultakin ymmärrys. Tällä kertaa oli pakko antaa Vapulle kommenttia päivän askareista. No Hippahan maastoutui heti keittiön pöydän alle kun emännän ääni alkoi kohoamaan. Kyllä nyt harmittaa. Onneksi tv ja digiboxi toimii, kun saatiin uusi piuha hankittua, mutta dvd on mennyttä kalua.

Nyt taitaa meidän prinsessa joutua "ulkoruokintaan" työpäivien ajaksi, Hippa seuraksi tietenkin. Viikonlopun aikana tehdään tarhaan terassi koirille - ei tarvitse märällä maalla makoilla. Kopithan siellä jo onkin.

Vaikka mielentila ei ollut parhaimmasta päästä, lähdin silti Vapun kanssa Heidin treeneihin.

Ensin nostatin koiraa patukalla ja sitten hommiin. Seuraamista kokeiltiin ensin ja pakka hajosi heti! Koira oli ihan kuutamolla. Ja homma seis.

Jouduin välillä hakemaan hihnan autosta. Ihan pokkana siinä sitten komensin Vapun maahan ja lähdin hakemaan hihnaa. Heh, olispa ollut hieno juttu, jos se olisi siitä päättänyt nousta. Autolle tullessani sanoin sille vielä vahvistukseksi käskyn ja siellä se odotti maassa koko sen ajan. Hieno tyttö!

Seuraavaksi koira sivulle istumaan,  käsky seuraa ja siitä pienen pieni askel sivuun. Vappu säntäsi heti ties minne ja minäkin jo tässä vaiheessa ihan kuutamolla!
Homma uusiksi. Hihna lyhyelle oikeaan käteen ja vasen käsi valmiina avittamaan (pieni nyppäisy) koira oikealle paikalle. Heidi näytti Vapulla mitä tarkoitti. Vappuhan tästä hieman paineistui ja tämä seuraamisharjoitus meni piippaamiseksi ja stressaamiseksi. Heidi osasi kuitenkin tehdä harjoituksen niin, että Vappu suoriutui ihan hyvin muutaman kerran. Minä kun kokeilin, hermostuin omasta kämmäilystäni. Siirsin/painoin koiraa liikaa itse oikealle paikalle. Kun tein pienen nyppäisyn koiran kyljestä se siirtyi/väisti heti paremmin sivulle.  Heidi sanoi, että rauhassa, ei saa hermostua. Koiralle uusi liike, ei se voikaan heti sitä osata. Rauhassa ja nätisti nyt vaan. Mutta olipas vaikeaa taas kerran. Muutaman kerran sain liikkeen jotenkin onnistumaan. Tämä jätettiin muhimaan huomisiin treeneihin.

Välillä treeneissä Vappu on vaatinut kaksi käskyä ennen maahanmenoa. Nyt Heidi halusi nähdä jatkuuko sama peli. No ei jatkunut ei. Otin kaksi kertaa maahanmenon ja Vappu tipahti maahan välittömästi käskyn saatuaan.

Otin myös pari luoksetuloa. Koira patukan avulla maahan ja jätin koiran. Hetken odotus ennen luoksetulokäskyä. Ja kyllä oli Vapulla taas kiire luokse. Heidi sanoi, että kun koira tulee eteen istumaan, odota hetki ja sitten vapautuskäsky ja nostetaan patukka ylös koiralle merkiksi, että nyt saa käydä kiinni. Patukka on minulla koko ajan kädessä edessäni. Hyvin Vappu odotti lupaa tarttua patukkaan.

Huomenna jatketaan tuota seuraamisharjoitusta. Toivotaan, että ohjaajalla on parempi fiilis ja keskittyy treeneihin paremmin kuin tänään.