Lähdimme Tainan kanssa su:na jälkimetsään.
Minulla tarkoitus treenata Hipan kanssa kulmia. Tein aika lyhyen jäljen ja 3-4 kulmaa. Esineinä oli neljä keppiä ja kaksi esinettä.
Jälki vanheni noin tunnin.

Hippa suoriutui janasta ok, mutta ne kulmat. Voihan diipadaapa...Ja eka keppikin jäi taas matkan varrelle. Koiralla oli alussa nenä tosi ilmassa ja pientä piippausta harrastettiin myös. Kulmat mentiin miten sattuu. Loput kepit ja esineet kyllä löytyi. Loppua kohti työskentely parani. Olisi pitänyt tehdä pidempi jälki!

Palkkana oli nyt se "kuuluisa" koiranmakkarapötkö. Tuntui aika kivalta palkata koira suoraan makkaralla ja Hippakin taisi olla ihmeissään uudesta jutusta. Jäljeltä löytyneet esineet eivät tuottaneet sen kummempaa ihmetystä. Jälki loppui tällä kertaa keppiin, eikä ruokaan, kuten normaalisti. Palkaksi tuli loppu koiranmakkara.

Ja Kari-Jussin sanoin "Epäonnistunut treeni on paras treeni".
Mitä tästä treenistä opin.

Jatkossa annan jäljen vanhentua reilusti 3-5 tuntia. Merkkaan itselleni ekan kepin ja vaadin koiraa ilmaisemaan sen. Sitä ei sivuuteta. Kulmiin vielä makupaloja avuksi.
Eikä taitaisi parin viikon peltojälkirupeamakaan olla pahitteeksi.

***************************************************************

Vappu-tytteli pääsi tänään kylälenkille. Seurana oli Sirpa ja Maisa.
Aluksi leikittiin pellolla ja sitten jatkettiin matkaa hihnalenkille. Pari koiraa treffattiin. Yksi käveli meidän ohitse, kun olimme tuttavani autokatoksessa sadetta paossa. Vappu katseli mielenkiinnolla ohimenevää koiraa. Lenkin lopussa vastaan tuli pahasti alapurentainen pikkupuudeli (aika hurjan näköinen tapaus...). Vappu oli aluksi ihmeissään ja nosti kaikki karvat pystyyn. Lopulta uskaltautui haistelemaan, kun kerran Maisakin uskalsi. Vappu näki myös pyöräilijöitä, traktorin peräkärryineen ja tuttavani lapset oli Vapun mielestä "ihkuja".

Kotiin päästyämme oli Katja tekemässä Demonille peltojälkeä. Laitoin Vapun siksi aikaa tarhaan Hipan seuraksi, kun ajoimme Demonin jäljen. Sen jälkeen poljin Vapullekin jäljen. Loiva U:n muotoinen ja lopuksi vielä suora. Makupalat joka askeleella päkiän kohdalla.
Lopuksi pidimme palaveria, miten jatkan Vapun kanssa ja ok, palataan nyt takaisin ja jatketaan siitä mihin jäätiin ennen jälkileiriä. Päädyn nyt sitten metsäjälkeen tai erikoisjälkeen, niin joka tapauksessa haluan että pohjatyö on huolella tehty. Nyt ei passaa kiirehtiä yhtään. Hiljaa hyvä tulee. Nii kerta!

Treenien lopuksi pääsivät Vappu ja Demoni vielä pihalla leikkimään. Vapun mielestä dempsukka on i-h-a-n-a!!! Vaikka Demoni olikin välillä hieman liian tungetteleva....