Vihdoin on emännällä aikaa vastata Onni-pojalta tulleeseen haasteeseen. Eli tässä "minun seitsemän":

1. Ruoka - emäntä on tehnyt minusta ruokahullun! Ja tätä hän käyttää törkeästi hyväkseen, kun käydään tuolla kentällä ja metsässä tekemässä temppuja. Minä kun en noista palloista ja patukoista oikein jaksa syttyä, mutta ruuasta, nam! Mainittakoon myös, että olen kaikkiruokainen.

2. Kaksijalkaiset - ehdoton suosikkini numero Uno on emäntäni hyvä ystävä, Katja. Sekoan täysin, kun hän tulee meille. Hyvänä kakkosena tulevat emäntäni vanhemmat. Heiltä saa sitäpaitsi aina keksiä, kun he tulevat kylään.
Noo, onhan tuo emäntä ja sen mieskin ihan nastoja tyyppejä.

3.Kaverit - niihin lukeutuvat tuo minun siskopuoleni Vappu, joka on kyllä välillä aika rasittava. Ehdoton suosikkini on sakemannityttö Wilma, joka muutti harmikseni Kuopioon. Muita kavereita ovat corgitytöt Maisa ja Sanni, dalmisuros Muru, tollerinarttu Rölli, rottisnarttu Poldi ja tietty poikaystäväni Onni, jota kyllä näen aivan liian harvoin!

4. Lelut ja muut eläimet - paras leluni on tyhjä vessa/talouspaperirulla. Voi sitä ihanuutta, kun saan revittyä sen palasiksi!!! Emäntä kyllä ei tykkää siitä sotkusta, jonka saan aikaiseksi. Mitä pienemmät palat, sitä parempi!
Emäntä kutsuu minua "oravaseisojaksi". Lenkkireittimme metsässä vilisee oravia ja samperi, kun ne kiusaavat minua sieltä puusta. Ja vaikka kuinka yritän puuhun kiivetä, en siihen kykene. Täytyy tyytyä nojaamaan puunrunkoon ja pitää pirunmoista meteliä! Jos se orava vaikka sieltä alas tippuisi.

5. Temppujen tekeminen - harrastan seuraavia temppuja: TOKOa, PK metsäjälki, peltojälki sekä koiratanssi. Tuo tanssi on kaikista kivoin laji. Siinä voi vaikka vähän sooloilla, eikä emäntä kamalasti suutu. Paitsi tämän vuoden SM-kisoissa, joissa pistin homman vähän ranttaliksi. Silloin emäntä oli kyllä aika apeana ja pettynyt minuun.

6. Teatraalisuus - jaa, mitä se tarkoittaa?? No kuulema sitä, kun aina silloin tällöin möksähdän jostain asiasta, ilmeeni kuulema kertoo kaiken, saatan myös viettää yön pihalla pusikossa maaten, enkä tule sieltä pois, vaikka emäntä kuinka maarittelisi. Eikä se sitä muuten enää edes tee. Jättää minut kylmästi pihalle yöksi, jos en suostu tulemaan sisälle. Mokoma......No aamulla olen sitten jo unohtanut koko jutun. Joskus emäntä sanoo, että minut pitäisi viedä teatterikouluun, häh?

7. Herrasmies ja iloinen velikulta - näitä termejä emäntä myös minusta käyttää. Noo, kuulostaa ihan hyvältä minusta.
Tyttöjen suhteen olen herrasmies. Sinne peräpäähän e_i passaa mennä! Saattaa saada hammasta. Muutenkin annan narttujen olla rauhassa. Jos he haluavat leikkiä kanssani, niin sitten mennään.
Iloinen olen lähestulkoon aina. Miksi en olisi. Velikulta sanotaan "pilke silmäkulmassa", tiedättehän....

Seuraavaksi Hippa heittää haasteen takaisin Onninmaahan Miinalle. Hän kun on niin vanha ja järkevä ja kunnioitettava vanhus. Olisi kiva tietää, mitkä ne hänen seitsemän ovat.
Haaste lähtee myös emännän SDY:n leirillä tutustuneelle Sevilille ja koiralleen Dinalle.

863178.jpg
Kuva Katja Mäkelä