Vappu tapasi tänään pitkästä aikaa dalmispoika Murun, joka viime perjantaina täytti vuoden - Onnea!
Ja taas huudettiin kuin syötävä, vaikka Muru ei millään lailla kiinnittänyt Vappuun aluksi edes huomiota. Hassu tyttö juoksi pitkin pihaa karvat pystyssä ja huusi kuin viimeistä päivää....Vappu muuten näyttää ihan kojootilta, kun sillä on niska- ja selkäkarvat pystyssä!

No alkoihan se leikkikin lopulta sujua. Vaikka välillä menikin hieman rajuksi. Ja Vappu oli kirjaimellisesti "kusipää". Ties kuin monta kertaa se tunki päänsä alle, kun Muru nosti koipea.
Leikkituokiota kesti reilun tunnin. Sitten koirat tarhaan.

Lähdin tekemään koirille pellolle taas jälkiä. Hipallekin tein jäljen pitkästä aikaa. Jäljen pituus 350 askelta (HUOM! Katja, laskin sitten ne askeleet...) ja kaksi kulmaa. Lopussa keko verilettuja. Kokeilin tänään verilettuja. Vappu on niitä jo kerran aikaisemmin jäljeltä saanutkin, mutta Hipalle oli eka kerta ja hyvin tuntui maistuvan! Samalla yritin taas harjoitella liinan käyttöä. Hippa sekoilikin hieman jäljen alussa. Jotenkin tuntui, että se johtui erilaisesta liinan käytöstä. Otti hyvin vainun, mutta sitten pakitti ja jäi seisomaan. Odottelin hetkisen ja sanoin uudestaan "jälki". Nyt koira lähti jäljestämään. Eikä tuntunut haittaavaan, vaikka liina oli välillä melko kireällä. Kulmissa oli verilettua ja niistä Hippa suoriutuikin hienosti! Muutenkin ajoi jäljen oikein mallikkaasti. Paikoin heinä oli jo aika korkeaa ja niihin kohtiin laitoin lettuja avuksi. Auttoivat kummasti. Kyllä nenä kävi. Ei voi olla kuin tyytyväinen hippendalin suoritukseen!

Hippa tarhaan Vapun seuraksi ja sitten tallaamaan Vapun jälkeä.
Alkuun taas vitonen ja sitten kanta/päkiä. Ja lopussa koko askelmalle verilettua. Jäljen pituus 30 askelta.
Vappu oli taas aivan intona, kun lähdettiin pellolle. Näki paalun jo kaukaa ja sitten alkoi veto sitä kohti!
Ajoi jäljen aika vauhdikkaasti, mutta maltillisesti. Minun nähdäkseni söi taas tarkasti kannan ja päkiän herkut. Lopussa koiran syödessä verilettukekoa, menin viereen ja kehuin ja silittelin rauhallisesti. Siitä sitten koira pois ja pallo taskusta vielä palkaksi.
On tää vaan niin kivaa!
Laskin juuri, että Vapulle on nyt tehty 38 jälkeä.

Kun intoa tuntui Vapulla aina vaan riittävän, otin vielä seuraamista pihassa. Hippa paikallaoloon siksi aikaa.
Ekaa kertaa otin nyt mukaan käskyn "seuraa" ja "istu". Hienosti Vappu kulki vierellä ja istahti liikkeen pysähdyttyä. Palkkana oli veriletun palaset ja voi sormi parkoja...auts...
Välillä myös maahanmenoa. Hippa kyllä vaihtoi välillä asentoa, että pystyi näkemään meidät koko ajan ja varsinkin "tänne"-käskyllä lähti koko ajan mukaan....
Lyhyt sessio, mutta tehokas. Hyvä me!

Kun tultiin sisään annoin koirille ruuat ja ne taisi laota samantien...ei ainakaan ketään näy missään...