Aamulla ennen kymmentä lähdimme veljeni luo naapuriin hankkimaan lautatarvikkeita terassin tekoa varten. Lautojen pätkiminen sujui sukkelaan sähkösirkkelillä.
Ja koko homma oli pulkassa vajaan parin tunnin päästä.

1207366.jpg
Tässä valmis tuotos. Kokoa terdellä 1,5 x 2 m. Kyllä tuossa jo sopii pötkötellä.

1207367.jpg

1207362.jpg
Koeponnistus

******************************************************************

Kata houkutteli treenaamaan puolen päivän aikaan ja niin Vapun kanssa lähdettiin kerhon kentälle tottistelemaan.

Eka kierros Vapun kanssa vain pelattiin palloilla. Kivaa oli ja rapa roiskui!

Toka kierros, kuten eilen suunnittelin. Ensin koira istumaan ja minä siihen koiran sivulle. Ekalla kerralla Vappu heti alkoi venkuloimaan, mutta palautin  koiran istumaan ja kun oli siinä rauhassa, vapautus ja palkka. Heti tokalla kerralla koira jo istui rauhassa minua tapittaen. Taas vapautus ja palkka.
Seuraavaksi koira istuu sivulla ja siitä käsky "seuraa". Kun koira patoaa ja on rauhassa, taas vapautus ja palkka. Näitä muutama ja koira autoon.

Ja koska apuohjaaja oli paikalla, kolmas kierros ja heti itse asiaan. Koira istuu sivulla ja siitä  käsky seuraa ja askel sivuun. Vappu loikkasi heti ties minne ja minä taas koiraa oikomaan. Tätä häsläystä kesti hetken. Koira pisti ihan ranttaliksi ja ylireagoi kaikkeen kosketukseen.
Ja uudestaan. Kata neuvoi vierestä, että anna koiran hetki yrittää oikeaa suoritusta, ennenkuin alat sitä oikomaan. Kata teki myös toisenkin havainnon. Minulla oli patukat molemmissa taskuissa ja Vappu hakeutui koko ajan oikealle patukan toivossa. Ja kun asiaa oikein mietin, taidan palkitakin koiran oikealta puolelta. Siirsin heti patukat vasempaan taskuun. Tämä täytyy muistaa jatkossakin!!!

Kun Vappu vihdoin siirtyi mukanani, se meni joka kerta vinoon! Ja tästä oli pakko korjata.
Jotta saisin koiralle kunnon palkkauksen väliin, otinkin lyhyen askeleen suoraan eteenpäin ja niin koira istui sivulle suorana kuin tatti! JES!!!  Ja tästä superpalkkaus!  Heti perään toinen. Odotin seuraa käskyn jälkeen, että koira patoaa ja sitä sitten askel eteenpäin ja hallelujah! Se onnistui täydellisesti! Nyt teen näitä harjoituksia jonkin aikaa ja välillä kokeilen sivulle astumisia. Jospa se tästä pikkuhiljaa...

Kiitos Kata seurasta ja vinkeistä!