Tattarisuolla taas treenattiin.
Ensin näytin Heidille, miten meidän palloleikki sujuu. Minusta siinä on ollut jotain epämiellyttävää niin koiralle kuin minullekin. Vappu pyrkii koko ajan luotani pois pallo suussa ja ikäänkuin menee paniikkiin, kun yritän saada sitä lähelleni pallon kanssa leikkimään.
Näytin Heidille, miten olen Vapun kanssa tätä pallottelu/irrotusharjoitusta tehnyt.

Heidi näki heti, missä vika on. (lohdutti kyllä, että koiran käytös on ihan normaalia tässä vaiheessa ja "ongelma" on poissa ennenkuin huomaankaan - huh, kiitos Heidi!)
Ensinnäkin en ole antanut Vapun voittaa palloa itselleen tarpeeksi. Toiseksi kiskaisen usein pallon Vapun suusta kertoakseni sille, että sen ote pallosta ei ole hyvä. Ihmekös tuo, jos leikki kanssani ei huvita. Koira haluaa "paeta" paikalta pallon kanssa.
Nyt otan tennispallot käyttöön - niissä kun ei ole narua, mistä saa kiinni :)
Sitten pallottelua Vapun kanssa. Välillä pyydän sen ihan lähelleni pallon kanssa, enkä koske palloon! Hyvittelen vain ja silittelen. Irrotuskäskyä täytyy kuitenkin AINA noudattaa.

Seuraavaksi kokeiltiin jo sivulta seuraamaan lähtemistä. Koira istuu sivulla ja käsky seuraa. Siitä sitten vain muutama askel ja palkka heti koiran ollessa oikealla paikalla kontaktissa. Tässä täytyy olla tosi rauhallinen ja tarkka. Ei edetä liian nopeasti. Askel - kaksi ja sitten heti palkka. Heti, jos etenin liian pitkän matkan, koira alkoi poikittaa. Tässä harjoituksessa ei saa ahnehtia!! Jutta nyt muistaa tämän!!!

Luoksetuloa kokeilimme myös. Koira maahan ja samalla rauhallisesti otetaan pallo taskusta. (tässä vaiheesssa Vappu nousi ensimmäisen kerran) Koko ajan varmistetaan koiran pysyminen maassa rauhallisella "maahan"-käskyllä ja myös kädellä voi avittaa koiraa pysymään maassa. Koko ajan ollaan kasvot koiraan päin. Sitten pysähdys ja käsky "tänne". Pallo heitetään jalkojen välistä, jolloin koirakin sujahtaa sieltä. Kivaa! Ja maltti on valttia, niin emännällä kuin koirallakin....

Lopuksi vielä kimppalenkki porukalla. Kädet venyi taas puoli metriä....Nyt oli Vapulla valjaat päällä. Paljon miellyttävämpää, kuin kaulaimen kanssa kävely. Tuntuu, että koiralta loppuu henki justiinsa.
Kimppatreeneissä otettiin perinteinen toisten koirakoiden pujottelu. Myös maahanmenoa harjoiteltiin. Heidi antoi tässäkin hyvän vinkin. Kun koira jätetään maahan ja se jo pysyy siellä hetken, siirrytään koiran sivulta muutama askel sivuun, eikä suinkaan peruuteta koiran edestä poispäin. Välillä palataan koiran luo ja mennään kyykkyyn sen viereen ja palkataan.

Loppuhuipennuksena taas pienen pieni rinki, jossa koirat joutuvat olemaan aivan lähekkäin kontaktissa omistajaansa. Vappu oli kyllä välillä sitä mieltä, että naapurilla oli paremmat makupalat :)

Hyvillä mielin ajelin kotiin. Keskiviikkona jatketaan!