Monena syksynä on mielessä ollut raparperilaattojen teko. Ja aina se on jäänyt. Mutta tänään päätin kokeilla. Ensin kauppaan ostamaan pikalaastia ja sitten raparperin lehtiä keräämään.

Raparperin lehdet ovat tänä vuonna hirmuisen kokoiset! Keräsin 4 lehteä ja päätin kokeilla ensin niillä. Jukan kanssa sekoitettiin laasti. Lehdet laitettiin vanerilevyn päälle. Näin tulee tasainen pohja laatalle. Laudat siksi, ettei laasti leviä liian pitkälle. No tätä ei kyllä tapahtunut. Mutta laudat oli siinä mielessä hyvät, että lopuksi laitettiin pressu laattojen päälle. Pressu ei ottanut laattoihin kiinni.

854002.jpg

Kanaverkosta leikkelin paloja laattojen tueksi. Ensin laastia ja sitten verkkoa ja taas laastia. Eipä tuosta 25 kg:n säkistä enempää olisi tullutkaan. Nippa nappa riitti neljälle laatalle.Mutta toisaalta lehdet oli aika isoja. Yhdelle laatalle jäi verkko laittamatta juuri tuon laastin loppumisen vuoksi. Katsotaan kuin sen laatan käy.

854003.jpg

Ja eikös homman loputtua alkanut satamaan! Pressu laattojen päälle ja nyt alkaa odotus laattojen kuivumisesta. Jännittävää!