Pitkän jälkirupeaman jälkeen paneudutaan taas hakuun. Haku aloitettiin viime syksynä, joten alkuun ollaan jo päästy mukavasti.

Ekoissa treeneissä vähän jännäsin, muistaako Hippa mitä nyt treenataan. Kun otin sen autosta näytin rullaa sanoen, että "näitä lähdetään nyt hakemaan ja missäs ne ukot on".
Tehtiin tarkoituksella ekoista harjoituksista helpot. Hippa näki kun ukot lähti metsään ja sitten koira perään, kun maalimies oli paikoillaan. Hyvin toi rullan minulle. Näytölle lähtö alkoi tökkimään jo viime syksynä ja nyt oli samaa ilmassa. Kun laitan liinan koiraan kiinni ja sanon "näytä", koira epäröi hetken ja joudun avittamaan näytölle lähtemisessä. Kun itse olen liikahtanut näytölle lähtee koira ripeästi juoksemaan.

Tätä ongelmaa alettiin korjaamaan nyt siten, että kun Hippa tulee rullan kanssa minun luo ja olen kiinnittänyt koiran liinaan, näyttäytyy maalimies, kolistelee ehkä namipurkkia ja saattaa kutsua koiraa vielä nimellä. Viime treeneissä se toimi vikalla maalimiehellä jo loistavasti. Eiköhän tämä tästä harjoittelulla ala sujumaan.

Ampumaradalla ollaa pyritty käymään kerran viikossa. Eilen viimeksi. Nyt Hippa jäi jo jääviin liikkeisiin aika hyvin ja malttoi pysyä maassakin. Ainoa reagointi oli korvien taakse vienti, kun pamahti. Selvästi tilanne paranee joka kerta!