Joulufiilis oli kyllä tipotiessään säiden takia. Ei paljon naurattanut, ei...

Yhtenä iltana olin koirien kanssa pimeässä metsässä lenkillä otsalampun kera. Huomasin, että Vappu oli löytänyt jonkun aarteen ja "nautiskeli" sitä pimeässä mättäällä.
Suuntasin otsalamppuni valon koiraan ja sissos mikä aarre sillä olikaan!

1166032.jpg

Epäilisin, että kyseessä on ketun leukaperät. Kuvat otin seuraavana päivänä valoisaan aikaan.

1166034.jpg

Aatonaattona tulivat vanhempani ja veljeni lastensa kanssa meillä käymään ja lahjoja vaihtamaan. Vappu oli alussa innoissaan, kun tuli lapsia. Rauhoittui kyllä hetken kuluttua.


1166057.jpg
"Mitäs me tytöt"....

Aattona oli Hippa vuorostaan innoissaan, kun pukki tuli. Hipan silmät aivan paloivat sen nähdessä paketteja. Hippa olisi mielellään ottanut kaikki paketit ja avannut ne. Se kävi joka pakettiin kiinni. Hassu poika!

1166041.jpg
"No niin, paketit jakoon!"

Joulunpyhinä kokeilin ensimmäistä kertaa, mitä Vappu tykkää hieromisesta. Olihan tuo alussa ihmeissään ja välillä meinasi ottaa ritolat, mutta pysyi paikallaan, kun en sitä siitä minnekään laskenut. Rauhoittelin vain ja pitelin kiinni, ettei karkaa. Eipä tule olemaan ongelmia sen suhteen.
Hippa on jäykistellyt vasenta takajalkaansa parina iltana. Täytyy alkaa taas paneutumaan tuohon hierontaan säännöllisesti molemmilla koirilla.

Vapun kanssa poikettiin iltalenkillä "treeniparkkiksellamme", jonne viime kerralla hukkui meiltä tennispallo. Ajattelin, että josko se sieltä löytyisi. Mitään käsitystä ei ollut, mihin pallo oli joutunut. Heti, kun paikalle saavuimme, aloin koiralle hokemaan, että "missäs se meidän pallo on, etsi pallo, etsi". Kuljeskelin pitkin ja poikin P-paikkaa ja lopulta menin ihan alueen laitamille. Eiköhän Vappu työntänyt nenänsä heinämättääseen ja sieltähän se pallo löytyi! JES!
Toinen oli löytämästään aivan tohkeissaan! Palloleikin jälkeen ajattelin kokeilla luoksetuloa. Käskin koiran maahan ja peruutin koirasta poispäin pallo koko ajan kädessäni näkyvissä. Samalla hoin aina välillä käskyä, ettei koira vaan nousisi paikaltaan. Pysähdyin, odotin hetken ja käsky "tänne!" Vauhdikkaasti Vappu juoksi suoraan eteeni ja siitä heti pallo palkaksi.
Ja iskihän se ahneus...seuraavaksi laitoin koiran taas maahan ja kävelin poispäin selin koiraan n. 15-20 askelta. Jotenkin luotin siihen, että se pysyy paikallaan. Varmuuden vuoksi vielä muutaman kerran käskytin kurkkaamalla olkani yli. Käännyin ympäri - odotin hetken, koira nytkähti, mutta pysyi paikallaan. Sitten käsky "tänne". Wautsi wau!!! Vappu malttoi pysyä paikallaan!! On se vaan hieno tytskä!

1166039.jpg
Jouluaaton poseeraus