Kävimme tänään kerhon kentällä ottamassa "pentutreenit" tyttöjen Vega ja Vappu kanssa.
Sain Tiinalta hyviä neuvoja Vapun suhteen miten päästään hommassa hieman etenemään. Nakit ja tutitus taitaa nyt jäädä ja palkaksi otetaan pallo - jossain vaihessa kokeillaan patukkaa.

Treenit aloitetaan tästä lähtien pienellä palloleikillä, jotta saadaan viettiä nostettua. Siitä sitten lennosta seuraamiseen. Päädyimme siihen, että houkuttelen Vapun pallon kanssa seuraamiseen ja kun koira on oikeassa paikassa käsky "seuraa" ja heti palkka. Nopeus on valttia! Palkan täytyy tulla oikeasta paikasta ja välittömästi! Tässäkin apuohjaaja on välttämätön!

Tiina huomasi Vapusta, että koira kyllä suorittaa, mutta ei oikein keskity. Tähänkin löytyi keino, patoaminen. Mitään ei aleta tekemään, ennenkuin koira patoaa. Näin se keskittyy huomattavasti paremmin tekemiseensä. Toinen sessiomme menikin jo paljon paremmin.

Sivulle-tulo ei tänään meinannut luonnistua millään. Koira jäi sivulle vinoon tai alkoi hamuamaan käsiä. Korjasin koiran maltilla ja rauhallisesti oikealle paikalle. Sitten käsky "seuraa" ja odotin että koira patoaa. Siitä sitten heti palkka. Jos tästä jatketaan seuraamisella, liike on parasta tehdä oikealle tai vasemmalle kaartaen/käännöksiä tehden. Ei suoraan eteenpäin. Muuten koira alkaa poikittaa ja loitota.

Pitäisi alkaa treenaamaan taas eteenmenoa. Treeni olisi hyvä lopettaa aina siihen. Kuten Tiina mainitsi, eteenmenoon on hyvä lopettaa, vaikka muu treeni olisi mennyt persiilleen, niin eteenmeno on koiralle aina kiva liike ja siitä jää hyvä mieli. Sitten taas kun ajatellaan kisoja, niin tuohon liikkeeseenhän tottissuorituskin loppuu.

Myös jäljen suhteen sain hyviä vinkkejä. Ehkä kokeilen niitä vielä tänä talvena. Pakkasta ja lunta kun ei näytä tulevan.

Kiitos Tiina treeniseurasta! Otetaan uusiksi piakkoin!