Tänään oli vuorossa esineruutu ja Vapun ihka ensimmäinen metsäjälki! Seuranamme olivat Marjo ja JK1 Andy (Hipan veli).

Ensin valmistimme esineruudun Andya varten. Sitten jälkien polkemiseen.
Mietin, miten teen Vapun ekan metsäjäljen. Päädyin siihen, että teen aloituksen kuten pellolla. Namppaläjä jäljen alkuun ja siitä sitten reilusti lähden tallaamaan metsäjälkeä. Namppaa tasaisen harvakseltaan askelille. Askelia oli 150 ja narupallo jäljen päässä.

Jälki vanheni n. 15 min. Vappu oli ihan täpinässä kun vein sitä jäljelle. Nenä kävi kovasti jäljen suuntaan ja koira tiesi selvästi, mitä ollaan tekemässä. Vähän kyllä jännitti, että mitähän tästä tulee. Ihan eka metsäjälki!

Otin heti janaharjoituksen mukaan. En vienytkään koiraa jäljen alkuun makupalakasalle, vaan hieman viistoon parin metrin päähän. Sanoin "eteen jälki" ja koira eteni hienosti makupalojen luo, söi ne ja alkoi jäljestää! Vähän oli alussa ihmeissään, kun makupaloja ei ollut joka askeleella, mutta nenä kävi ja edettiin hienosti! Jälki kulki tosi kostean sammalikon läpi ja siinä Vappu hieman pyöri. Olin siihen kohtaan laittanut muutaman nampan helpottamaan. Kohta Vappu ottikin taas hajun ja jatkoi jäljellä. Muutaman kerran pää nousi, mutta muuten koira jäljesti hienosti loppuun saakka. Ja sitten alkoi palloleikki! Vähänkö hienoo!

Esineruudun laidalle vein taas kaikkia kivoja leluja. Vappu ei ollut niistä kovin kiinnostunut, joten sitä joutui hieman niillä leikittämään. Lopulta Vappu valitsi pehmo-Karvisen. Pieni riekkuminen esineen kanssa, esine taskuun ja viemään sitä Vapun kanssa. Heitin esineen ja hetsasin koiraa, "esine, esine". Pätkän matkaa poispäin esineestä ja taas koira kohti esinettä. Sitten käsky "esine" ja koira irti. Vappu sinkosi esineelle ja tuhatta ja sataa minun luo. JES! Tämä otettiin vielä uusiksi, kun Andy oli ensin tehnyt oman e-ruudun. Homma toimi tokalla kierroksella yhtä hienosti! Hyvä, hyvä!

Treenin lopuksi pääsivät Andy ja Vappu vielä lenkille yhdessä.

Harmi, kun Hippa ei päässyt tänään mukaan. Se olisi varmasti nauttinut.
Hieroin sen taas. Vasen takajalka tuntuu selvästi jäykältä ja se jotenkin "jäkittää" sitä hierottaessa. Se vaan tuntui käsiin erilaiselta kuin oikea takajalka. Antoi kuitenkin venytellä sitä eteen ja taakse ihan ok. Selän kävin kunnolla läpi, ei reagoinut mitenkään. Toisaalta tilanne saattaisi olla toinen, jos joku muu sitä hieroisi. Silloin saattaisi reagoida helpommin.
Siistin myös sen tassukarvat. Jos tuota hiekkaa tulisi pikkaisen vähemmän sisään ilman niitä tassutupsuja....