Eilen vikat treenit ennen lauantaista kisaa.
Olimme taas Heinin luona ja nyt teimme pihaan kisakehän ja treenasimme esityksemme siinä. Istuimme vuorollamme "tuomareina"/yleisönä kehän pitkällä sivulla.
Toisen esiintyessä taputimme ja hurrasimme. (täytyyhän koiran tottua esityksen aikana ylimääräisiin ääniin)  Hippa meinasi ekan hurraamisen jälkeen lähteä häntä heiluen yleisön joukkoon. Kun taas Taraan ja Shiraan ei yleisön kommenteilla ollut mitään vaikutusta.

Muutama liike oli taas sellainen, mistä Hippa kiihtyi. Yli-innokashan se taas tuppasi olemaan, mutta parempi niin. Kovasti kiinnosti myös Heinin narttujen hajut (Heinin kaksi koiraa oli tarhassa pihalla)

Juttelimme siitä, että jos koira ei tee jotain liikettä, turha jäädä junnaamaan paikalleen, vaan jatkaaa esitystä sen mukaan, mitä koira on päättänyt juuri sillä hetkellä tehdä. Heh,heh. Kuulostaa helpolta, mutta kun koreografia on ainakin minulla aika tarkkaan musiikin mukaan suuunniteltu ja jos joudunkin ex tempore tekemään jotain ohjelmasta poikkeavaa, sitä tippuu kärryiltä ohjelman ja musiikin suhteen.

Esimerkki: Hippa lähtee peruuttamaan edestäni taaksepäin. Tarkoitus olisi, että se peruuttaa aika pitkälle ja jää "leikkiasentoon". No, Hippahan saattaa peruuttaa vain muutaman metrin ja mennä maahan. Ala siinä nyt sitten komentamaan koiraa ylös ja antamaan uutta peruuta-käskyä. Näyttääkö hyvältä, ei todellakaan. Tässä tilanteessa pyörähdä vaikka maassa makaavan koiran ympäri muutaman kerran tai ota ryömimisliike ja kierähdykset. Eihän kukaan tuomari/katselija tiedä sinun ohjelmaasi. Mutta jos alat selkeästi korjaamaan liikettä ja junnaamaan siinä kohdassa, niin kaikki kyllä huomaa, että nyt meni jokin vikaan.

Yksi hyvä esimerkki on koiran pyörähdykset sivulla. Moni liittää siihen käsimerkin. Jos koira ei pyörähdäkään, kaikki huomaa ohjaajan liikkeestä, että sen olisi pitänyt siinä kohdassa pyörähtää. Ja edelleen jos ohjaaja antaa käsimerkin vielä selvemmin isolla kaarella, eikä koira edelleenkään pyörähdä, niin....Ja ne ohjaajan ilmeet. Pitäisi vaan olla iloinen ilme naamalla, teki koira mitä tahansa. Eikä alkaa kurtistelemaan kulmiaan kesken esityksen, jos koira ei teekään kuten piti.

Nyt on jäljellä enää yksittäisten liikkeiden vahvistaminen ja valmistautuminen henkisesti koitokseen.
Hippa osaa kaikki liikkeet, mutta eri asiahan on, mitä se päättää tehdä kisoissa. Tämähän se mielenkiintoinen juttu kisassa kuin kisassa on, että koira osaa kyllä, mutta eri asia miten se asian suorittaa :) Se nähdään lauantaina!