Tänään Vapun kanssa kahdestaan metsässä. Oli niin mukavan leuto sää, että en voinut vastustaa kiusausta jäljelle lähtemisestä.

Tein Vapulle n. 350 askeleen jäljen. Kokeilin myös muutamaa kulmaa, 2 vasemmalle ja 1 oikealla. Avitin kulmissa makupaloilla. Jäljen lopussa keppi.
Ennen jäljelle lähtöä otin keppitreeniä metsätiellä. Laitoin koiran maahan ja nakkelin kolme keppiä tielle. Sitten koira hihnassa niitä ilmaisemaan. Kyllä Vappu ne selvästi noteerasi ja heti siitä komensin maahan. Luulen, että tämä tulee menemään perille aika helposti.

Kiire oli koiralla jäljelle. Lähetin sen taas vähän matkan päästä itse etsimään jäljen alkua ja hyvinhän tuo sen löysi.
Eka kulma oikealle meni vähän pyörimiseksi, mutta koira itse löysi jäljen ja jatkoi matkaa. Seuraavassa kulmassa sama juttu. Pitää varmaan vahvistaa nuo kulmat vielä paremmin kuin nyt. Ennen vikaa kulmaa koira jotenkin hukkasi jäljen ja oli vähän kummissaan. En puuttunut asiaan, vaan annoin koiran itse ratkaista ongelman. Ja löytyihän se jälki lopulta. Tämän vuoksi vika kulmakin meni vituralleen.

Jäljen lopussa reagoi koira selvästi keppiin ja heti komensin maahan. Kehut ja kepillä leikkiä. Lopuksi vielä palloleikki.

Esineruutukin teki mieli ottaa, vaikka ei ollutkaan kaveria apuna. Vein esineet samalla alueelle, jossa viimeksi esineruutu tehtiin. Ajattelin, että Vapulla saattaa olla jokin mielikuva jäänyt tuosta viime kerrasta, joka sitten auttaisi esineiden hakemisessa.
Laitoin koiralle PK-valjaat päälle, otin kolme esinettä mukaan ja laitoin koiran maahan paikallaoloon siksi aikaa, että sain esineet vietyä metsään. En polkenut aluetta millään lailla. Vein esineet aika lailla samaan linjaan ja aina ennenkuin pudotin esineen nostin sen ylös, niin että koira sen näki ja tiputin "näyttävästi" maahan. Vappu pysyi hienosti koko sen ajan maassa!

Ekalle esineelle lähti vauhdikkaasti ja löysikin sen heti. Palkkasin pallolla. Sitten seuraava esine. Koira oli ihan täpinöissään, kun mentiin ns. ruudun laitaan ja komensin sen ennen lähetystä istumaan. Koira lähti käskyn saatuaan, eteni muutaman metrin ja alkoi empimään....en vielä puuttunut asiaan. Odotin, että koira ratkaiseen itse tilanteen. Ja kohta Vappu viiletti ruudussa esinettä etsien ja löysikin sen ja luovutuskin tapahtui nyt kaikkien sääntöjen mukaan. Pallo taas palkaksi. Ja olihan sitä ahnehdittava se kolmaskin esine. Sama homma, lähti hyvin, mutta jäi empimään. Hetken päästä kuitenkin ratkaisi itse taas tilanteen ja lähti etsimään viimeistä esinettä. Koira oli sen verran täpinöissään/läkähtynyt, eikä meinannut esinettä löytää, niin lähdin ruutuun sen kanssa. Koira juoksenteli koko ajan alueella ja teki töitä. Ihmettelin välillä ääneen, että missäs se esine nyt on, etsipäs nyt se. Ja löytyihän se lopulta! Juoksin pois alueelta metsätielle, jonne Vappu toi esineen ja sai taas pallon palkaksi.

No, ei kai tässä voi olla muuta kuin tyytyväinen :))
Treenin lopuksi käytiin vielä kävelyllä metsässä.

Kotipihassa piti ottaa muutama kuva.

1508306.jpg

1508308.jpg

Kevätkukkijoita:

1508310.jpg

1508311.jpg