Tänään oli tarkoitus mennä Vapun kanssa Tattarisuolle tottistreeneihin, mutta Heidi joutuikin perumaan.
Itse olin kuitenkin henkisesti valmistautunut illalla treenaamaan, joten tein ensin Hipan kanssa kävelylenkin ja kävimme parkkiksella tekemässä pienen ja mukavan treenin.
AVO-luokan liikkeethän Hippa osaa ihan hyvin. (eri asia suostuuko niitä kokeessa tekemään, vai meneekö pelleilyksi...) Otin ensin pätkän seuraamista ja liikkeestä istumiset, maahanmenot ja seisomiset. Kaikki meni ihan ok.

Kaukokäskyissä ajattelin pitkästä aikaa kokeilla seisomista. Sitä ollaan Hipan kanssa treenattu toistaiseksi vain muutama kerta. Nytkin avitin sitä ottamalla itse askeleen taaksepäin. Samalla nostin oikean käden sivulle merkiksi. Noooo, Hippa tulkitsi sen koiratanssiliikkeen peruuttamiskäskyksi ja alkoi peruuttamaan. Ihan oma moka. Tuo käsiliike tarkoittaa juuri sitä! Mitähän tuomari sanoisi kokeessa, kun koira lähtee seisomaan noustessaan pakittamaan...no eipähän ainakaan etene! Tätä liikettä varten täytyykin sitten kehittää toinen käsimerkki.

Seuraavaksi kokeilin voittajaluokan siirtymisiä. Pari askelta sivulle, yksi eteen, pari taakse jne. Käskytin sivu ja aloin kävellä taaksepäin. Hippa sekoitti taas koiratanssiin ja alkoi kiertää minua takaperin ympäri! En voinut muuta kuin nauraa.
Seuraavaksi kokeilin käskyllä seuraa. Siinäkin meinasi lähteä minua kiertämään, mutta sain jalalla estettyä. Tämäkin liike näyttäisi kokeessa varmaan oudolta, kun koira alkaa yht'äkkiä kiertämään ohjaajaa takaperin ympäri. Tai sitten siitä voisi saada lisäpisteitä :))

Lopuksi vielä hassuttelimme koiratanssiliikkeillä ja kävelimme kotiin.

Koiran vaihto. Vappu autoon ja autolla parkkikselle. Turvotettu ruoka ja "syöttöhanska" mukaan ja menoksi.
Kyllä oli koiralla taas "nupit kaakossa", kun tajusi, mitä ollaan tekemässä. Tein samoja harjoituksia kuin leirillä. Seuraamista, istumista ja oikealle käännöksiä - hyvällä tempolla. Koira kulki mukana kuin liimattu! Kun ruoka oli hanskasta loppu, kiireesti autolle hakemaan lisää. Otin myös seisomisia ja maahanmenoja. Lyhyt ja vauhdikas treeni.

Vapun päivittäinen askartelu on lähestulkoon loppunut. Ei edes lehtiä ole luettu. Tänään oli kylläkin iso pissalammikko olkkarissa. Vahinkoja siis silloin tällöin vielä sattuu.