Ajelin eilen Heidille treenaileen. Otettiin Vappu ja Kira yhtä aikaa. Saatiin sopivasti häiriötä, kun seurautimme koiria ihan läheltä toisiaan ja istutimme ihan rinnakkain. Ainut, mikä aiheutti yleistä hämminkiä, oli "kimppaluoksetulo". Molemmat koirat epäröivät ensin, mutta lähtivät tulemaan toisella käskyllä. Otettiin tämä useamman kerran ja Vapulle meinasi tuottaa ongelmia. Mutta onnistui se lopulta.

Vapulla panostetaan edelleen noutoon. Se lähtee noutamaan ok ja tuokin kapulan hienosti ja luovuttaa vielä hienommin, mutta se kapulalle meno... Koira juoksee täysillä kapulalle ja iskee siihen etujaloillaan, saalistaa siis ja hieman pelleileekin. Ja tämä nouto kun oli alussa Vapulle niin kovin vaikea liike, niin en ole alkanut vielä puuttua tuohon saalistamiseen, etten sitten pilaa sitä intoa hakea ja tuoda kapulaa minulle.
Eilen sitten kokeiltiinkin Heidin kanssa kolmionoutoa ja se alkoi toimia ihan hyvin. Tätä jatketaan.

Itse treenailin tänään pihassa ja kokeilin taas noutoa heittämälllä kapulan hieman pidemmälle. Kun koira saavutti kapulan, käskytin sanalla "nätisti" hieman ennen sitä. Vappu epäröi hetken,  mutta tarttui sitten nätisti kapulaan ja toi sen minulle. Tätäkin voisi alkaa kokeilemaan. Mutta en nyt ota stressiä. Pääasia, että koira noutaa innolla ja luovuttaa kapulan lähes täydellisesti Hymy.

Otin tänään pihassa myös seisomaan jäämistä ja maahan menoa juoksusta ja hyvin onnistui.

Eilisen treenin jälkeen pääsi Vappu Heidin "pikkuisten" kanssa lenkille:


Vasemmalta Milli, Petri, Kati ja Vappu


Tässä koko jengi


Minna ja Vappu


Aurinkokin näyttäytyi välillä.