Janhusen Tiinan kanssa kävimme tänään prinsessoidemme kanssa harjoittelemassa BH-kokeen kaupunkiosuuteen kuuluvaa "koiran jättö kaupan eteen"-liikettä.
Minä jätin Vapun ensin ja hetken päästä Tiina ja Manta kävelivät ohi. Menivät kulman taakse ja taas uusi ohitus. Vappu oli tuossa vaiheessa mennyt jo maate eikä ollut moinaskaan ohi menevästä koirakosta. Ei edes piipannut. Hyvä,hyvä!
Seuraavaksi jätti Tiina koiransa ja me Vapun kanssa käveltiin ohi kahdesti. Hienosti meni!
Tästä jatkettiin kimppalenkillä kylille. Hienosti koira käyttäytyivät. Vähän olisi tehnyt mieli alkaa leikkimään, mutta se ei ollut sallittuä tällä kertaa :)

Siitä sitten innostuttiin vielä ajamaan jäähallin parkkikselle tottistelemaan. Kerhon kentälle ei nyt ole asiaa juoksuisen nartun kanssa, niin käydään sitten muualla.
Juoksusta huolimatta Vappu oli taas into piukeena, kuten aina. Tosin juoksu on vasta alkanut, että saa nähdä, miten sen eteneminen koiraan vaikuttaa.
Otimme vähän seuraamista, liikkeestä istumaan jäämisen, maahanmenon ja siitä luoksetulon. Manta oli sillä aikaa paikallaolossa.
Seuraamisessa Vappu taas edisti. Kerran sain polvipakotteen niin just kohdilleen annettua, että koira korjasi heti.
Liikkeestä istuminen oli hieman nihkeetä. Jouduin tällä kertaa pysähtymään lähes joka kerta, ennenkuin koira istui.
Maahanmeno suht ok, olisi saanut olla nopeampi. Luoksetulo vauhdikas, jäi hieman kauas ja jouduin ottamaan askeleen taakse. Nyt muistin laittaa pallon leuan alle ja koira tuli suoraan eteen tällä kertaa.

Mantan suorituksen aikana Vappu oli paikallaolossa. Kerran kävin sitä silittelemässä ja kehumassa. Välillä sanoin käskyn maahan. Hyvin pysyi.

Loppuun vielä eteenmeno. Vappu piippasi aika lailla viedessäni palloa paikalleen, pysyi kuitenkin maassa. Seurauttamaan lähdin vasta sitten, kun koira hiljeni. Hukkasi taas kontaktin ja yritti lähteä rynnimään. Homma seis ja uudestaan. Nyt piti kontaktin, otin muutaman askeleen ja koira eteen. Hyvin lähti kohti palloa.
Loppuun vielä perinteiset futisleikit.

Kiitos Tiinalle treeniseurasta!

Kuvia aamulenkiltä


1553043.jpg
Lenkkimaastoa

1553049.jpg

1553047.jpg
Vappu mättähällä huilimassa

1553045.jpg
Toinen syö heinää ja toinen piehtaroi...