Taas ajeltiin Heidille tottistelemaan. Ja filmausta oli tällä kertaa kahden kameran edestä!

Heidi ja Hessu askartelivat par'aikaa hyppyestettä, kun pääsin perille. Olikin oikein kunnon viritelmä! Oli hienot laidat, ettei koira pääse kiertämään ja esteestä oli tehty vähän niinkuin agilityssä on/oli pituushyppyeste. Oppii koira ponnistamaan tarpeeksi kaukaa ja edesauttaa myös hyvään hyppytekniikkaan.

Vapun kanssa aloitimme sillä perinteisellä seuraamiskuviolla. Meni taas ihan pipariksi. Koira kävi kierroksilla ja minä hermostuin myös. Saatiin kuitenkin muutama hyvä suoritus aikaiseksi. Kiva oli taas katsoa omaa räpellystään videolta, voi kääk! Mutta hyvä niin. Heti huomasin, että otan aivan liian pitkiä askeleita sivulle. Lyhyemmätkin riittäisi....Kovin oli opettavaista - taas.

Kokeilimme myös noutoa. Kapula maahan ja siitä sitä potkiskeltiin pitkin maata ja yritettiin saada koira kiinnostumaan. Kyllähän Vappu siitä kiinnostui, mutta enempi, kun otin sen käteeni ja siinä hetsasin. Sain sen juoksemaan kapula suussaan ja kun heitin kapulan pidemmälle, lähti koira sitä innolla hakemaan. Tuskin tulee olemaan ongelmia noudossa.

Hyppyä kokeiltiin kerran edestakaisin. En epäillytkään, etteikö Vappu estettä hyppäisi. Sen verran kova se on loikkimaan lenkeillä milloin minkäkin yli. Heidi piteli Vappua ja minä menin esteen toiselle puolelle pallon kanssa sitä houkuttelemaan. Hienosti se hyppäsi. Eipä tässä vaiheessa noita hyppyjä kannata vielä alkaa ottamaan. Odotellaan rauhassa, että ikää tulee lisää.

Lopuksi eteenmenoharjoitus. Vein futispallon yhdessä Vapun kanssa ja sitten käveltiin poispäin pallosta. Välillä käännyin kohti palloa ja sanoin "eteen". Kun koira oli vielä selkeästi innokas lähtemään pallolle, käsky "eteen" ja laskin koiran pallon luo. Ja koira pallon kanssa autoon.

Tänään olimme Maijan kanssa Lahdessa ostoksilla. Kävimme mm. Suurkirppiksellä. Sieltä löytyikin hyviä esineruutu esineitä huomista harjoittelua varten!

Tarkoitus oli ottaa Hippakin mukaan ja tehdä sille jälki pitkästä aikaa. Mutta....tänään laskin sen aamulenkillä irti ja se lähti kuin ohjus juoksemaan villinä ja vapaana.  Onhan se ollut koko viikon hihnalenkityksellä. Kyllä huomasi, kuinka koira nautti. No, nyt se sitten taas ontuu surkeana ja nuoleskelee tassujaan. Kivustahan tuo kielii. Nyt ei auta muu kuin tilata ensi viikolla aika lekuriin ja tutkia, mikä meidän iloista velikultaa vaivaa. Toivottavasti ei mitään vakavaa....

Tuliaisiksi toin koirille kirppikseltä pehmoja. Hippa vaan alkoi heti perinteisen tuhotyön...

1222835.jpg

1222833.jpg
Vappu huolissaan, "nyt se syö sen!!"

1222837.jpg
Possun häntä saa kyytiä.

1222839.jpg
Hipalle mallia, "kato hei, näin!"

1222836.jpg
Meidän potilas....