On tämäkin vapaapäivä. Herätys aamulla klo 5.30......aikaisemmin kuin normaalina työpäivänä... Mutta hyvän asian puolesta kuitenkin.

Heidi sai järkättyä Vapulle Yliopistolliseen eläinsairaalan täksi aamuksi välikuviin ajan. Kiitos Heidi!
Kyllä Vapulla oli taas ihmettelemistä. Olin hyvissä ajoin paikalla ja ehdin käyttää Vapun pienellä kierroksella Viikin vilinässä. Ja Vappu ihmetteli ja pää pyöri. "Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa..."

Ja sitten itse kuviin.
Hieman vastaanotossa sydän pamppaili, kun tuloksia odotin.

Kuvat tulkitsi minulle ell Anu Lappalainen ja tässä lausunto:
Ristiluun 1. ja 2. nikama eivät ole normaalisti luutuneet kiinni toisiinsa. Ristiluu on epäsymmetrinen ja 1.nikamassa on lannenikaman piirteitä. Kyseessä on välimuotoinen nikama ja ns. synnynnäinen vinolantio.
Lonkkanivelet ja kyynärnivelet ovat tässä vaiheessa normaalit.

Minä jo huolestuin....MITÄ?!?!?!? Vinolantio???.....No, kuulema aika yleinen sakemanneilla, eikä välttämättä tule Vappua koskaan vaivaamaan. Perinnöllinen.....Vapulla ei siis koskaan tehdä pentuja. (no, en kyllä ollut ajatellutkaan...) Korkeintaan voi alkaa vanhalla iällä oireilemaan ristiselkäkipuina.
Nyt kun tämän tiedän, pidän koiran lihakset kunnossa vaihtelevalla liikunnalla. Hieron ja käytän silloin tällöin kiropraktikolla.
Erittäin huojentava tieto oli kuitenkin, että kyynärät ja lonkat ovat ok.