Iltalenkin jälkeen olin lähdössä Vappua treenaamaan. Hippa änkesi oven väliin ja katsoi niin anovasti, että pakko se oli ottaa mukaan :).

Ensin otin Vapun. Aloitimme taas seuraamisen tutituksella ja välissä seuraamisen kokeilua niin, että namikäsi on koiran pään takana ja siitä muutama askel seuraamista. Ekalla yrityksellä Vappu yritti taas hypähdellä, mutta kielsin rauhallisesti ja yritettiin uudestaan. Kerran onnistuin ottamaan ihan kaksi reilua askelta ja koira seurasi vieressä. Huippua!

Maahanmenot koira suorittaa vauhdilla. Välillä oikein jää ihastelemaan sitä nopeutta ja meinaa unohtaa palkata koiran....

Kokeilin taas sitä, että jätän koiran maahan. Peruutan rauhallisesti poispäin koirasta ja samalla otan pallon taskusta. Koko ajan rauhallisesti maahan-käskyä ja jännitettä peliin. Sitten pysähdys ja käsky tänne. Pallo jalkojen välistä. Tässä vaiheessa myös koiran pitäisi mennä jalkojen välistä, mutta Vappu onnistuu aika usein juuri viime metreillä kääntymään sivuun.

Irrotukset onnistuivat tänään myös oikein hyvin. Ja minäkin muistin ihan reippaasti mennä palloa noutamaan irrotuksen jälkeen. Vapulle teki välillä tiukkaa, kun teki niin mieli ottaa pallo uudestaan suuhun. Mutta kun painokkaasti kielsin, antoi se pallon olla. Ja tästä palkkana pallo taas lensi. Nyt palloleikki on paljon vapautuneempaa kuin aikaisemmin narupallon kanssa. Nyt molemmat osaa ottaa leikin jotenkin rennommin. On mukava fiilis.
Vappu sai mennä autolle pallo suussa.

Seuraavana vuorossa oli Hippa. Ja kylläpäs poika oli intoa täynnä! Hihnassa seuraaminen meni todella hyvin! En muista, milloin koira olisi viimeksi noin intensiivisesti seurannut!

Liikkeestä istumista piti muutaman kerran muistuttaa takapuoleen läimäytyksellä. Ja johan alkoi muistua mieliin :)
Seisomaan jääminen on edelleen velttoa. Nopeus on tipotiessään. Olen käyttänyt käskyä "odo", mutta tuntui, että koira hiippailee perässä. Ensin avitin kädellä pysäytyksen ja sitten napakka "seis". Se meni jotenkin paremmin perille.

Liikkeestä maahanmeno ok. Sekin tietty saisi olla nopeampi.

Vapun ja Hipan maahanmenossa on iso ero! Kun annan koirille ruuat, komennan ne aina ensin maahan. Vappu menee maahan sillä sekunnilla ja siinä vaiheessa kun Vappu on maassa, Hippa vielä miettii "ai jaa, maahan...." Ero on valtava! Aika huvittavaa...

*****************************************************************

Nyt kun tuli pakkaset *aaltoja!*, niin innostuin taas tekemään kakkuvuokalyhtyjä. Muutaman olen jo ehtinyt tekemään. Tässä todistusaineistoa.

1131794.jpg

1131795.jpg