Tänään oli taas vapaapäivä ja sain kutsun esineruutuharjoituksiin  Vapun kanssa. Puolen päivän aikaan ajelimme linjalle Ryttylä-Turenki tai ainakin treenimaasto oli sen tien varressa....

Tiina, Riikka ja Väänäsen Tero (SPL rotumestari jäljeltä 2007, rajavartija Lappeenrannasta) olivat jo treenanneet hakua aamun ja nyt oli esineruudun vuoro.

Porukassamme oli kolme pentukoiraa, kaikki suunnilleen samanikäisiä. Kaikki olivat suht alussa esineruudun suhteen. Ja Vapulle siis eka harjoitus.
Täytyy sanoa etten koskaan ole nähnyt esineruutuharjoittelua tehtävän näin. Olinkin vähän "hoona", kun kuuntelin Riikan ja Tiinan strategiat harjoituksen suhteen. Mutta kun näin että homma toimi, olin myyty!

Hajustetut esineet vietiin metsän laitaan levälleen. Lähes kaikki esineet olivat jotain ihania pehmoleluja, joukossa muutama tohveli, hanska ja lampaannahkapala. Koira pääsi joko irti tai liinassa esineiden kimppuun. Se, minkä se itse valitsi, käytettiin harjoituksessa.

Kun Vappu pääsi esineiden luo oli se selvästi ihmeissään, että mitä tää nyt on?? Kuka tänne on nakellut tällaisia leluja, ihan minua varten?!....Vappu valitsi itse oman esineensä pienen hetsauksen jälkeen. Kun se selvästi otti sen suuhun, valtavat kehut ja esineen kanssa pieni riekkuminen. Muutama tällainen esineen suuhunotto/esineen mielenkiintoiseksi tekeminen-harjoitus tehtiin Vapulle ekalla kierroksella ja koira autoon. Se jopa kantoi valitsemansa esineen autolle!

Seuraavalla kierroksella koira valitsi taas oman esineensä. Nyt siirryttiin harjoitukseen, jossa vien koiran liinassa syvemmälle metsään valitsemansa esineen kanssa. Nakkasin esineen pidemmälle ja palasin takaisinpäin . Välillä käännyttiin kohti esinettä ja hetsattiin koiraa, että sinne se esine nyt jäi. Sitten näyttö koiralle kädellä ja käsky "esine". Vappu lähti kuin ohjus kohti esinettä. Siinä vaiheessa minä juoksin poispäin koirasta ja kehuin sitä valtavasti. Koira juoksi tuhatta ja sataa luokseni ja toi esineen minulle! WAU!!! Se oli siinä. Koira kehujen kera kiireesti autoon.
Tällä samalla metodillahan harjoittelemme eteenmenoa, joten se oli helppo siirtää nyt myös esineruutuun - koiralle kuitenkin tuttu juttu.

Kaikkien harjoitukset onnistuivat esineruudussa hienosti! Tero kehuikin, että on teillä toimivat sakemannit. Vappuakin kehui mukavan oloiseksi koiraksi. Kröhöm...

Täytyy sanoa, että tänään oppi taas paljon uutta! Kiitos Tiina, Riikka ja Tero!

*******************************************************************

Hippa on viettänyt hiljaiseloa. Sen ontuminen paheni heti, kun se pääsi vapaana lenkeillä juoksemaan. Ei edes kipulääkkeet tehonneet ontumiseen. Nyt pidetään Hippa ainakin tämä viikko lyhyillä hihnalenkeillä ja aletaan pikkuhiljaa kokeilemaan levon jälkeen kunnon lenkkejä. Jos ontuminen jatkuu täytynee käyttää se lääkärissä/kuvissa. Onko ne lonkat, jotka ovat nyt alkaneet oireilla tai jotain muuta.

Hieroin molemmat koirat pari päivä sitten. Vappu odottaa omaa vuoroaan...

1213511.jpg

MSM-jauhetta olen alkanut syöttämään nyt molemmille koirille ja syön sitä itsekin.