Woehan Vappu, kun loisti tänään jäljellä!!!

Tein 300 askeleen jäljen, loppuun taas keppi.
Alkuun kasa namppaa ja sitten vaihtelevasti 3-5 askelta namia ja noin 10 tyhjää.

Lähetin lyhyeltä matkalta suoraan janalle. Ei ihan osunut alun namikasalle, mutta heti seuraavalle askeleelle kuitenkin ja siitä lähdettiin. Alussa tyhjillä kiihdytti vauhtia. Pidin siinä kohtaa liinan kireällä, ettei pääse liikaa rynnimään. Ei vaikuttanut koiraan millään lailla. Muutaman kerran vilkaisi taakseen, kuin tarkistakseen, että tuleeko "apujoukot" perässä.
Jäljen lopussa teki jonkun kumman koukeron, mutta palasi takaisin juuri ennen jäljen loppua ja keppiä. Nyt selkeästi havainnoi kepin ja käskin maahan. Sitten herkut jakoon ja lopuksi vielä pallopelit.
Hieno ja taitava Vappu!!!

Esineruudussa sama tekniikka kuin viimeksi ja Vappuhan oli sisäistänyt homman viime kerran jälkeen oikein hienosti! Tiina lähti taas esineen kanssa ruutuun ensin Vappua sillä hetsattuaan. Ennen maahan tiputtamista vielä selkeästi heilutteli esinettä ja näyttävästi tiputti sen maahan. Sillä aikaa Vappu kävi t-o-d-e-l-l-a kuumana. Se oli niiiiin täpinöissään, mutta rauhoittui aina, kun Tiina tuli ruudusta pois ja käveli koiran ohi tyhjin käsin. Käskin koiran istumaan ja odotin, että se rauhoittuu kunnolla. Koiralla oli selkeä visio, mikä on homman nimi. Käskyn saatuaan se ampaisi ruutuun juuri sille kohtaa, missä esine oli ja juoksi takaisin täysillä! Ehdin hyvin napata esineen sen suusta ennen kuin se ehti sitä tiputtaa ja sitten palkka patukalla. Kaikki kolme esinettä meni samalla lailla. Kertaakaan koira ei empinyt ruutuun juostuaan, vaan tiesi mitä teki.

Ensi kerralla ajateltiin kokeilla esineruutua siten, että Tiina näyttää esineen ensin Vapulle ja vie sen rauhallisesti ruutuun ja tiputtaa sen sinne myös rauhallisesti. Ja kävelee pois. Katsotaan, jos Vappu pysyisi rauhallisempana.

Keppitreeniä otin ekaa kertaa pihassa tänään. Nakkelin keppejä pitkin pihaa ja koira hihnassa etsittiin niitä. Kun Vappu havainnoi kepin, käskin sen maahan.
Tätä jatketaan ja siirretään pikkuhiljaa kepit jäljelle.

Kiitos Tiinalle taas treeniseurasta!