Akkojen treenit tänään Tattiksella. Hessu jäi taas paljosta paitsi, kun ei tullut paikalle...

Vapulle seuraamista. Neliötä ja aika pitkää pätkää jo. Vähän meinaa poikittaa, mutta ei paljoa. Korjaa heti suoraksi, kun käännyn siihen päin. Mitä nyt en tietenkään voi alkaa tekemään itseäni huijatakseni.
Maahanmenoharjoituksien jälkeen Heidi sanoi, että Vapun asento korjaantui heti paremmaksi. Seurasi suorassa.

En tiedä, mistä johtuu, mutta Vappu on alkanut pomppimaan ja hillumaan kun pyydän sen sivulle ennen liikkeen aloitusta. Se laittaa ihan ranttaliksi. Heiluu kuin heinämies! Täytyy vaan ottaa se rauhallisen jämptisti sivulle ja siinä ollaan, kunnes toisin sanotaan. Maltilla....

Maahanmenoissa Jutta harjoitteli taas käskytystä. Heti kun sain kunnon käskyn aikaiseksi, Vappu tipahti samantien maahan. Muuten se on alkanut "sukeltamaan" maahanmenon. Tekee sen jotenkin hassusti. Nyt menee heti ekalla käskyllä, mutta ei tipahda maahan.
Riitta antoi minulle yhden mielikuvan, jonka avulla sain käskyn tarpeeksi tiukaksi. Kiitos Riitta, pidetään mielessä jatkossakin :))

Istumiset ja seisomiset otettiin myös. Istumisessa sain jo muutaman nopean liikkeen ja seisomisessakin pääsin jo pakittamaan koiran edestä kolmisen askelta. Vaikka olo on kuin suolapatsaalla - en uskalla liikkua, en uskalla. Mutta Heidi rohkaisee ja onnistuihan se!

Ja yksi erittäin tärkeä huomio ja opettelun aihe.
Jatkossa aloitan seuraamisen VASEMMALLA jalalla!!!! Ja niinkuin tätä on pitkin koirankoulutuksessa kertyneiden vuosien aikana jankutettu. Aloita seuraaminen aina vasemmalla jalalla. Niin mitä tekee tämä ohjaaja. Ottaa koko ajan ekan askeleen oikealla jalalla, jolloin Vappu pääsee punkemaan minua vasten ja joudun heti ekan askeleen jälkeen "tönimään" sitä pois edestäni.

Treenin lopuksi otettiin eteenmeno.

Pari kertaa saatiin taas nauraakin ihan vedet silmissä, kun tuli niin hauskoja tilanteita itse kunkin treenin aikana....

Perinteisesti treenivideon katselu heti perään. Mutta ensin herkuteltiin - oli pannukakkua hillon ja kermavaahdon kera, munkkeja ja pullaa paria sorttia.

Kiitos Heidi, Riitta ja Teija taas mukavasta perjantai-illasta!