Vihdoin tänään sain aikaiseksi hieroa molemmat koirat. Hippa jäykistelee taas, kun on enempi liikkunut = riekkunut Vapun kanssa. Huomasin hieroessani Hippaa, että sen oikeassa takajalassa on lihakset paljon paremmat kuin vasemmassa, mitä se ontuu. Täytyy tässä tuumailla, josko sen veisi lisätutkimuksiin YES:iin.
Vapun panosteiitti alkaa hellittää - onneksi!
Hierottaessa meinasi vikuroida, mutta pysyi paikallaan, kun en päästänyt sitä mihinkään. Saa luvan tottuja hieromiseen.

Iltalenkille mentiin kimpassa ja päästin koirat keskenään leikkimään. Ja voi kun niillä oli kivaa! En tiedä., oliko se kovin järkevää, varsinkin Hipan kannalta. Se kun ontui taas pitkään paikallaan maattuaan.

Illalla käytiin Heidin kanssa Pornaisissa maneesissa treenaamassa.
Meillä olikin kunnon häiriö paikalla. Tilan 4-vuotias Tommi-poika ajeli maneesissa Heidin treenin aikana sähköisellä pikku traktorilla. Välillä melkein törmäsi Olliin, mutta eipä tuo Ollia haitannut. Tommi oli tosi reipas ja mukava poika.

Vapun treenin aikana traktori jäi pois ja Tommi oli muuten vaan mukana. Meinasi muutaman kerran ottaa Vapulta pallon ja muutenkin tuli tosi liki treenin aikana. Todella hienoa oli huomata, että Vappu ei ottanut pojasta mitään häiriötä. Kerran nuolaisi häntä naamasta, kun olivat molemmat yhtä aikaa Vapun pallolla.

Vapulla on ollut tapana seuraa-käskyn jälkeen liikahtaa sivultani. Välillä se siirtyy lähemmäs minua ja välillä vaan nytkähtää paikallaan/siirtää tassujaan. Tähän paneuduttiin ensin. Sanoin käskyn seuraa ja jos koira liikahti käsky "EI" ja liinasta nykäisy taaksepäin. Tätä tehtiin muutama kerta ja palkkasin, kun koira pysyi käskyn jälkeen paikallaan. Seuraavaksi lähdettiin seuraamaan ja nyt muistin aloittaa vasemmalla jalalla. Heidin mielestä Vapun seuraaminen oli nyt hyvää. Koira oli suorassa, eikä poikittanut. JES! Pienestä se on kiinni.

Otettiin yksi maahanmeno. Vappu  taas hieman sukelsi, mutta meni vauhdikkaasti maahan. Vapautus ja palkka eikä sitä sen enempää.

Luoksetulossa Vappu tulee edelleen täysillä luo, mutta kun on saanut palkan aina vasemmasta taskusta, pyrkii edessä vinoon vasemmalle. Otinkin askeleita taaksepäin ja hoin "tänne"-käskyä. Kun koira oli suorassa, vapautus ja palkka. Heidi kommentoi koko ajan "vinossa, edelleen vinossa" Tommin säestäessä mukana. Tommi myös kehui Heidin mukana, kun Vappu teki hyvin.
Luoksetuloja otetiin useampi niin, että Heidi piteli Vappua kiinni ja minä juoksin koirasta poispäin. Vapulla oli kamala hätä ja huuto oli sen mukaista...

Treenin lopuksi eteenmeno. Nyt saikin tehtyä pitkällä matkalla, kun oltiin maneesissa. Hyvin Vappu on oivaltanut eteenmenon.

Oikein hyvä treeni hyvällä häiriöllä.