Kuinka monta kertaa sitä pääsee joulukuussa tekemään peltojälkeä, kysyn vaan?

Tein Hipalle tänään peltojäljen kahdella 90 asteen kulmalla. Koira lähti paalulta innokkaana hommiin ja eka kulmakin meni loistavasti. Loppujälki oli huomattavasti kosteampaa ja vika kulma menikin sitten överiksi ja loppujälki ei ollut enää niin tarkkaa kuin eka kuivempi suora. Hippa teki kuitenkin töitä koko ajan ja oli innoissaan.

Päivällä käytiin kentällä tottistelemassa. Nyt keskityn vain TOKO-liikkeisiin, koska AVO-luokan kisoja on tiedossa kahdet. Ei viitsi nyt sotkea PK-tottiksella koiraa. Jatketaan niitä sitten keväällä, kun "TOKO"-kausi loppuu.

Hippa oli innokkaana kentälläkin. Liikkeestä seisomaan jääminen tuottaa edelleen hankaluuksia - tuppaa hiippailemaan perään. Yhden onnistuneen suorituksen jälkeen lopetin siihen. Maahanmeno ja nouto suoritettiin ihan mallikkaasti, kuin myös hyppy.
Kaukokäskyissä koira edelleen hiukan etenee. Täytyy vaan jatkaa käskyttämistä koiran edestä, ettei näin pääse käymään.
Luoksetulon pysäytyksessä koira kyllä pysähtyy, mutta ei kovinkaan vauhdikkaasti. Tässä vaiheessa käytän vielä sekä sanallista että käsikäskyä. Katsotaan sitten kumman jätän pois...

Treenin jälkeen palkkasin Hipan vielä eteenmenolla ja ruokakupilla. Se kun on siihen nyt opetettu, että lopussa kiitos seisoo :)

Olin todella tyytyväinen koiran vireeseen. Vaikka kaikki liikkeet eivät menneet nappiin, oli pääasia, että Hippa oli innokas ja iloinen.