Tänään päästiin Vapun kanssa jo ihan kentälle asti. Katriina ja Ilpo olivat messissä.
Ensin Vapulle seuraamista. Pääpaino hiljaa ja liikkumatta sivulla ja sitten vasta liikkeelle. Pari kertaa jouduin ensin  muistuttamaan asiasta ennenkuin päästiin liikkeelle. Seuraamisessa Vappu piti nyt hyvin paikkansa. Kerran kuulema alkoi etuilemaan, mutta korjasi heti. Otin vain n.5 askelta ja palkkasin lennosta. Seuraavaksi seuraamista ja pysähdys. Ja koira pysähtyi juuri oikealle paikalle! Otin vielä pientä neliötä vasemmalle kääntyen ja sekin meni hyvin! Ei sitä sitten sen enempää.

Seuraavaksi maahanmeno pakotteella, kuten Hauhovissa Marko opetti. Ja koira suorastaan tippui maahan! Katriinakin kehui nopeasta suorituksesta. Vappu on tosi nopsaan hoksannut, että kun katsoo emäntää, niin palkka tulee. Silittelin koiraa kyljestä pallo maassa ja koira tapitti vaan minua. Siitä vapautus ja palkka ja se oli siinä.

Halusin vielä kokeilla hyppyä. Ihan matalalta vaan. Mutta kun Vappu on tuollainen sähikäinen, niin harjoituksesta ei meinannut tulla mitään. Ajatuksena oli heittää pallo esteen yli ja lähettää koira siitä yli. Ja kun koira hakee palloa, houkutella se toisella pallolla hyppäämään takaisin. Kuulostaa kovin helpolta, mutta kaikkea muuta. Vappu oli niin vauhdikkaalla tuulella, että se ehti tehdä sata asiaa, ennenkuin minä ehdin tehdä mitään. Pienen sähläyksen jälkeen sain hypyn jotenkin onnistumaan ja sitten annoin olla. Koira autoon huilimaan....

Seuraavalla sessiolla ajattelin kokeilla pitkästä aikaa noutoa. Mitään virallista noutoliikettähän Vappu ei vielä osaa. Nyt ollaan vasta tehty kapulasta sille mielenkiintoinen kapistus. Heitin kapulan maahan ja pidin koiraa kiinni ja käveltiin sitä kohti. Sitten juuri kohdalla potkaisin kapulan poispäin ja taas kohti kapulaa. Nyt Vappu sai ottaa kapulan ja pääsi sen kanssa juoksemaan "kunnaria". Kun toi sitä minulle, taistelin kapulasta ja laskin taas irti. En vielä ole ottanut irti-käskyä. Hyvin se kapulaa kanniskeli pitkiäkin aikoja ja toi välillä minulle. Mietitään nyt, miten tästä lähdetään etenemään. Luovutus pitää tietysti opettaa ihan erikseen.

Treenin lopuksi eteenmeno. Jätin koiran maahan. Katriina jäi varmistamaan, että se pysyy maassa. Kävelin lähes 70 askelta koirasta poispäin ja tipautin pallon maahan, niin että Vappu sen varmasti näki. Sitten kävelin koiran luokse ja pyysin sivulle. Hienosti pysyi koira maassa koko ajan. Siitä sitten pieni hetsaus ja käsky "eteen". Hieman joutui palloa hakemaan, mutta aika suorilta sinne löysi.

Oikein hyvä treeni ja Vappu oli todella hyvässä vireessä, taas kerran.

Treenin jälkeen koiruudet pääsivät metsään telmimään. Vappu kyllä oli välillä hätää kärsimässä Ilpon kanssa. Ilpo kun on hieman raisu poika...

***************************************
Hippa pääsi tänään lenkillä taas vapaana juoksemaan. Alkumatka se täytyy kyllä pitää hihnassa, muuten se ampaisee täysillä tuosta talon kulmalta pellolle ja metsään. Jukka vei sen hihnassa puoleen väliin ja päästi vapaaksi. Oli kuulema juoksennellut ihan järkevästi - Hipaksi  :))
Eikä ainakaan toistaiseksi näytä ontuvan. Hyvä homma!