Lyhyt, hyvä treeni Vapulle ennen kimppalenkkiä.
Seuraamista neliössä ja  heti käännösten jälkeen alan nyt palkkaamaan Vappua. Nyt tulee liian hitaasti käännöksissä mukana. Alan tekemään "ylikulmia" käännöksissä ja voin myös ottaa pallon esiin käännösten yhteydessä houkuttimeksi.

Jäävistä otettiin ensin maahanmeno. Nyt meni maahan ilman pakotetta, mutta ei niin vauhdikkaasti kuin pitäisi. Heidi oli sitä mieltä, että minun täytyisi harjoitella itse tuota maahan-käskyn antamista. Äänensävyni on ihan peestä. Tiedän!! Sama ongelma ollut joka koiran kanssa. En osaa sanoa sitä käskyä painokkaasti/vaikuttavasti. Ja lähes joka kerta se tulee eri lailla. Kai se on alettava työmatkoilla autossa harjoittelemaan.

Vapun lantion ympärille olin virittänyt "seisonta-narun" heti treenin alussa. Vappu ei ole siitä moinaskaan. Ei huomaa koko naruviristystä. Pari kertaa otettiin seisominen. Vikalla kerralla minulla ei ollut tuntumaa lainkaan naruun ja silti Vappu jäi hienosti seisomaan. Tehdään tätä nyt varmemmaksi ilman apuja ja sitten siirrytään siihen, että käskyn jälkeen voidaan ottaa muutama askel pois koiran luota. Edetään kuitenkin rauhallisesti!

Loppuun luoksetulo. Koira seuraamaan ja käsky maahan. Nyt käsky tuli siihen malliin, että Vappu suorastaan tippui maahan. HIENOA!!! Jätin koiran ja kutsuin luokse.  Tuli hyvin eteen, ei törmännyt. Jes!

Kimppalenkillä olikin Vapulle uusia tuttavuuksia. Yksi staffi sekä ranskanbuldoggi. Lenkki tehtiin taas sulassa sovussa, ainakin Vapun osalta. Loppuun taas koirakoiden välistä pujottelua ja tiivis rinki. Hienosti meni.

Eilen aamulenkillä oli kamera mukana.
Tässä muutamia ottoja:

1307235.jpg

1307237.jpg

1307239.jpg
Jano iski...