Vapun kanssa aloitettu taas tottistelu reilun 2 viikon tauon jälkeen.
Tänään olin Siitarin Tiinan kanssa treenaamassa.
Vapun kanssa ensin palloleikkiä ja lennosta suoraan seuraamiseen. Mutta...en tiedä, miksi tämä tuntuu nyt niin hankalalta. Jotenkin tuntuu, että seuraaminen menee ihan sähläämiseksi, kun koira on ihan täpinöissään pallosta ja tuntuu, että minullakin menee pasmat jotenkin sekaisin. Suoritus ei ole hallittu, jos sen näin voisi ilmaista.Tai sitten tätä täytyy vaan alkaa tekemään enemmän, niin saa hommaan jonkinlaisen tuntuman. Tarkoitushan tässä oli tehdä treeniin vaihtelua, eikä aina aloittaa seuraamista koira ensin sivulle ja siitä vasta liikkeelle. Ja vaihtelua täytyy olla! Ehkä se tuosta minulle valkenee...

Seuraamisessa täytyy jatkossa tehdä paljon vasemmalle käännöksiä. Vappu pyrki taas kovasti eteen ja poikitti, mutta ei paljoa. Paransi kuulema heti aina käännöksen jälkeen.

Loppuun otin vielä luoksetulon. Pidän nykyään pallon leuan alla ja palkkaan siitä koiran tullessa hyvin ja suorassa eteeni. Tänään liike onnistuikin hienosti ja se Vapun vauhti!!!
Tähän lopetettin eka sessio.

Toisessa otin jäävät liikkeet. Ensin tein lennosta pallon kanssa seisomisia, että jää koiralle mieliin tuo liike. Sitten pikku pätkä seuraamista ja käsky. Vappu jäi kyllä seisomaan, mutta siirsi etutassuaan. Palasin koiran luo ja kehuin sanallisesti ja silitteln, koiran edelleen seisoessa. En palkannut. Siitä jatkettiin ja seuraavassa seisomisessa liikkui jo enempi. Ärähdin ja kolmanteen yritykseen. Nyt onnistui jäämään niille sijoilleen seisomaan ja siitä heti palkka. Vapun on opittava, että yksikään tassu ei liiku pysähdyksen jälkeen. Siitä ei palkkaa tule!

Istuminen. Pysähdyn antaessani käskyn. Vappu  istui, mutta meinasi jatkaa mukanani matkaa. Annoin uuden käskyn ja jäi paikoilleen. Ei palkkaa tästä, vaan uusi yritys. Seuraava jo onnistui, josta pääsin heti palkkaamaan.

Maahanmeno, jossa meillä on ollut ongelmana, että koira ei mene ekalla käskyllä maahan . Vaihdoin käskyn pelkkään "Maa" ja koira meni kuin menikin heti maahan, mutta vinoon. Palasin takaisin, ei palkkaa ja uusi yritys. Ja kumma juttu. Seuraamiseen lähtiessa alkoi taas tuo matelu. Seurautin kannustamalla koiraa nousemaan tuosta matelusta ja kun se sujui, uusi käsky. Koira meni maahan, mutta taas hieman sukeltaen. Palkkasin kuitenkin, koska maahanmeno oli suht nopea.

Loppuun eteenmeno. Jätin Vapun maahan ja vein pallon reilun 40 askeleen päähän. Palasin koiran luo, käsky sivulle ja eteen. Koira lähti kuin ohjus pallolle.
Lopppuun vielä leikit pallolla ja se oli siinä.


Kiitos Tiinalle treeniseurasta!

1420608.jpg
Kuvassa Vappu ja Ilpon häntä. Nuoriso pääsi perjantaina keskenään
rallattamaan ja kyllä niillä olikin hauskaa!

1420643.jpg
Vappu pussailee

1420644.jpg
Nuoriso malttoi olla välillä paikallaankin

1420645.jpg
Vappu ei jaksa enää