Käytiin taas tokoilemassa. Tällä kertaa Porvoossa ja tuomarina toimi Harri Laisi.

Pienestä se ykkönen oli taas kiinni....voi hyvänen nähköön!

Kisapaikalle tullessa kävin meidät ensin ilmoittamassa. Hippa odotti autossa sen aikaa. Jäi sinne kyllä miehekkäästi jodlaamaan.
Tämän jälkeen otin koiran autosta ja tein pienen lenkin kisapaikan ympäristössä ja sitten mentiin itse kisapaikalle.

Hippa piippaili kuten aina. Kontaktiharjoituksilla sain sen välillä hiljaiseksi. Ja eikä tuota piippaamista siitä koskaa tule pois saamaankaan. Se kun "falskaa, niin se falskaa". Pidetään se edes jotenkin aisoissa.

Aloitimme paikallaolosta. Kahdesta edellisestä kisasta olemme saaneet tästä liikkeestä 8 ja 8,5 siitä syystä, että Hippa ei ole hiljaa. Pysyy kyllä paikallaan,  mutta hiljaista piipitystä pitää koko ajan.
Mutta tänään liikkeestä tuli 10!!!! Koira taisi sitten olla hiljaa. JES!!!!

Vuoroamme odotellessa istuskelin Hipan kanssa rauhassa ja piipityksen noustessa liikaa, tein kontaktiharjoituksia, tassun antoa ym. Silloin koira oli aina hiljaa.

Ennen kehään menoa, vilautin koiralle taas ruokakippoa repussa. "Tämän saat sitten kun ollaan tehty hommat"

Seuraaminen 7,5
Hippa oli hienosti kontaktissa koko ajan. Ei kertaakaan haistellut maata!! JES!!!! Perusasennot tökki (taas) ja siitä sitten pisteet tippui. Ja minä törmäilin taas vasemmalle käännöksissä. Voi että se sitten osaa olla hankalaa -pitäis varmaan treenata käännöksiä. Ja nyt myös noita perusasentoja. Täytyy vaan palata takaisin seuraamisliikkeen harjoitteluun ja siihen, että liikkeen pysähdyttyä sanotaan koiralle "istu". Joka kerta.


Maahanmeno 10
Loistava suoritus!

Luoksetulo 0!!!!!!
Ei voi olla totta!!! Jätin koiran istumaan. Ja kun olin jonkun matkaa kävellyt, tuomari huusi, että lähti perään......Tuomari itsekin ihmetteli, että miten se nyt noin. Oli kuulema katsonut sivuilleen epävarman näköisenä ja lähti perään (Ihan kuten Seinäjoella viimeksi!!!) Tuomari oli sitä mieltä, että pitäisi antaa varmempi käsky jättäessäni koiran. Niin, ehkä en sanonut "istu" käskyä tarpeeksi painokkaasti. Tämä on vaan niin outoa, kun treeneissä tätä ei koskaan tapahdu. Mutta tätä treenataan jatkossa painokkain käskyin.

Seisominen 7
Käskyn saatuaan Hippa oli ottanut muutaman askeleen. Kun kävelin sen ohi, se kääntyi mukana. Tätä kyllä osasin jo odottaakin. Tämä kun ei ole mikään varma liike meillä. Treeniä lisää!

Noutaminen 9
Hienosti odotti Hippa noutokäskyä ja lähti kapulalle innokkaana. Takaisin tullessaan hieman "elvisteli" muille kapulalla. Ei siis tullut ihan suorinta tietä tuomaan sitä ja toi sen suoraan sivulle!!!!??? Olin ihan äimänä.

Kauko-ohjaus 8
Teki liikkeet hienosti, mutta eteni

Estehyppy 8
Hyppy meni hienosti ja istuminen esteen toisella puolella. Takaisin tullessa piti taas hössöttää. Tuli kyllä eteen istumaan, mutta siitä sitten hypättiin sivulle.

Kok.vaikutus 8

Tämä  kisa oli taas ihan jotain muuta, kuin edellinen Seinäjoella! Tästä jäi hyvä mieli. Hippa oli iloinen itsensä ja teki hommia tasaisesti. Myös minulla oli hauskaa kehässä. Onhan tuo koira välillä sellainen "showmies", mutta ei haittaa. Pääasia, että sillä on kivaa!

Kisaa edeltävä viikko "pidettin tylsää". Lenkeillä käytiin ja mitään ei harjoiteltu. Ei tokoliikkeitä eikä käyty jäljellä. Ihan vaan olla möllötettiin, eikä kamalasti kiinnitetty koiraan ylimääräistä huomiota. Ilman ruokaa se oli edellisen illan ja tämän aamun. Ruuan sai sitten taas suorituksen jälkeen.