Tänään oli sitten aika varattu Vapulle akupunktioon. Ell Christelin kanssa vähän miettiin, että kuinkahan tässä käy. Christel muisteli viime kerrasta, että Vappu oli aikamoinen "hömötiainen"....Epäilin kyllä itsekin hieman, että malttaako Vappu olla paikoillaan.

Christel ensin palpoi koiran ja löysi jumit niskasta ja selästä. Mähän olin kokonaan unohtanut sen Vapun Wobblerin syndrooman, joka näkyi virallisissa kuvissa. Onneksi Christel oli merkannut sen itselleen ylös.

Tällainen oli Viikin ell lausunto:

Kaularangassa on 5. ja 6. nikaman runko-osien välillä pieni
porras: 6.nikaman rungon kraniaaliosa on noin 2 mm 5.nikaman
runko-osan kaudaalipäätä ylempänä. Tällä ei todennäköisesti ole
kliinistä merkitystä. Rakenne voi kuitenkin altistaa
wobbler-syndroomalle (eri syistä johtuva kaularangan alueen
selkäytimen puristus), joka on dobermanneilla melko yleinen
sairaus. Ei ole tyypillinen saksanpaimenkoirille. Muualla
selkärangassa ei ole muutoksia.


Vappu sai yhteensä 10 neulaa. Yksi neula teki nähtävästi kipeää ja sen jälkeen koira alkoi jäykistelemään ja odottamaan seuraavaa neulaa jännityksellä. Kun Christel antoi minulle makupaloja, joilla Vappua siinä hiljakseen syöttelin, niin loppu sujuikin sitten ihan hienosti.
Neulojen annettiin olla n. 20 min. Tämän jälkeen ell kävi taas Vapun läpi ja oli tyytyväinen. Selkä oli jo selvästi joustavampi ja niskakin paikoittain. Yksi kohta oli vielä juntturassa. Nyt vain jatketaan hieronnalla ja parin viikon päästä uudestaan. Jes, olen kovin tyytyväinen!  Alan myös säännöllisesti tekemään eläinfysioterapin ohjeiden mukaisia venytyksiä ja lihastreenejä. Eiköhän näillä saada prinsessa pysymään kunnossa! Vappu on sen ansainnut!