Eilinen peltojälki meni suht ok. Natural menu tuntuu kelpaavan kuitenkin paremmin kuin muut herkut. Vappu tuntui jotenkin vaan paremmalta. Jäljen lopussa odotti pallo ja sehän vasta olikin mieluinen ylläri! Nyt jatketaan pellolla jonkin aikaa. Ja vaihdellaan palkkaa jäljen lopussa. Ei palloa joka kerta,  muuten koira saattaa alkaa rynnimään jäljen lopussa.

Jälkien jälkeen siirryttiin tottiskentälle. Aikomus olisi mennä Vapun kanssa loppukesästä BH-kokeeseen ja nyt kokeiltiin ekaa kertaa BH-kaavio hihnassa sekä jäävät liikkeet. Hyvin koira jaksoi. Vähän poikitti seuraamisessa, mutta ei paljoa. Intoa piisasi, ei hyytynyt missään vaiheessa. Jäävissä liikkeissä istumaan jääminen tuotti ongelmia. Sitä ei olla treenattukaan aikoihin. Maahanmeno ja luoksetulo ok.
Paikallaolokin meni hienosti Heidin ottaessa tottista sillä aikaa Kiran kanssa.

Tänään sitten käytiin metsässä. Tein Tiinan Mantalle jäljen ja Vapulle otettiin esineruutu. Sillä aikaa kun olin Mantan jälkeä tekemässä, teki Tiina ruudun esineineen valmiiksi. Halusin kokeilla Vapulle ekaa kertaa esineruutua näin, että kaikki esineet on jo valmiina, enkä mitenkään hetsannut koiraa. Lähetin koiran ekalle esineelle. Vappu ei lähtenyt niin vauhdikkaasti ruutuun, kuin aikaisemmin, mutta esine löytyi aika pian ja se tuotiin tuhatta ja sataa minulle. Ja noin hienosta suorituksesta patukka palkaksi. Myös toinen esine löytyi nopsaan ja palkkana patukka. Kolmas esine tuotti taas hankaluuksia. Vappu selvästi jossain vaiheessa vaan nautiskeli ruudussa juoksemisesta. Lähdin sen kanssa ruutuun ja hoin etsi esine ja sieltähän se lopulta löytyi! Vitsit, vähänkö olen tyytyväinen!

Päivän työstä Vappu sai palkaksi uintireissun.

Nyt tuleekin treenaamiseen tauko meille molemmille. Pohjanmaa kutsuu loppuviikoksi ja ensi viikolla leireillään Vapun kanssa Sysmässä. Siellä sitten taas treenataan.