Illaksi lykkäsi niin hienon kelin, että oli pakko lähteä taas jäljestämään.

Nyt tein n. 250 askelta ja loppuun jätin vain kepin.
Namppaa taas alkuun ja sitten vaihtelevasti.

Alku meni hieman plörinäksi. Vappu alkoi pyörimään ja otin lähetyksen uudestaan. Nyt onnistui paremmin. Välillä hukkasi jäljen, mutta teki koko ajan töitä löytääkseen sen. Ei missään vaiheessa pysähtynyt ihmettelemään, vaan teki omatoimisesti töitä. Heti kun koira alkoi seilaamaan, pysähdyin ja odotin, että se on taas jäljellä.
Jäljen lopussa ollut keppi vähän ihmetytti ja Vapun olisi tehnyt mieli jatkaa matkaa. Leikin hetken kepin kanssa ja sitten rauhoitin koiran maahan ja se sai loput herkut.
Ei niin hyvä jälki kuin eilen, mutta pätkittäin kuitenkin jäljesti tosi intensiivisesti. Ja täytyy muistaa, että tämä oli vasta koiran 3. metsäjälki!

Seuraavaksi otin muutaman lelun taskuun ja lähdimme lenkille metsään. Siinä ohessa tamppasimme n. 30x30 esineruudun. Levittelin taas lelut ruudun laitaan ja ekan esineen Vappu sai itse valita. Sitten veimme sen kimpassa ruutuun ja heitin esineen vähän kauemmaksi. Koira kävi aivan kuumana. Kävelin esineestä poispäin ja välillä pysähdyin ja käännyttiin kohti esinettä ja sanoin koiralle "esine". Vein koiran ruudun laitaan ja lähetin esineelle. Ja Vappuhan lähti!
Esineen luovutuksessa on toki vielä parantamisen varaa. Se teki kuten yleensä pallon kanssa. Juoksi esine suussaan minun ohi. Vaihdoin esineen aina palloon ja vika esine tulikin jo perille asti.

Kaikille kolmelle esineelle koira lähti aivan täysillä. Kahta esinettä se ei ruudun laidalta edes enää nähnyt, mutta määrätietoisesti juoksi kohti ja samaa vauhtia takaisin.
Hieno Vappu!